"Ut på tur - aldrig sur!"


Detta är ett motto som vi haft med oss en tid, och tydligen något som norrmännen använder sig flitigt av. Trygve var den som satte ett ansikte på det!

Min kära fruga Ellinor och jag begav oss till Norges västkust och Stavanger i torsdags förra veckan. Blev så trevligt avsläppta vid tågstationen runt kvart i fem, efter att Elli totalförsovit sig :P .
 Det hade skett en urspårning så tåget som skulle ta oss till Sthlm såg inte ut att gå längre än till Strängnäs. Lite smått panikslagna funderade vi på allternativ som taxi från S-näs till Arlanda, men det blev buss till Södertälje, pendeltåg och Arlanda Express. Kom fram i skapligt rimlig tid innan, något stressade över morgonens bravader.
Ett byte på ett par timmar i Oslo och sedan landade vi så fint i Stavanger runt klockan 14. Här  var det reunion som gällde! Vi skulle träffa våra pinglor som vi spenderade 2 veckor med i Byron Bay, Australien, under februari. Siri kom och hämtade upp oss på flygplatsen och det var som att ingen tid hade gått, så jäkla underbart när man möter sådana människor i livet som det bara är så lätt att umgås och vara sig själv med.
Vi körde till deras hus i Gamla Stan i Stavanger, superfint! Och fick träffa Siris storasyster Tonjes hund - Jostein! Jostein var ett stående inslag under resten av helgen. Träffade Tonje när hon slutat jobbet, och på fredagen hämtade vi Line (som flugit från Oslo) vid flygplatsen och på kvällen även Kitty!
Bjöd över Trygve på tacos på torsdagskvällen. Honom träffade vi i Surfers Paradise i januari. Riktigt kul att se alla ansikten som man saknat igen! Synd att Sol, våran tyska tjej som vi också umgicks med, inte kunde komma. Men sånt är livet..

Så började en galen weekend a la Byron Bay style med mycket skratt, en helvetes(sjuuukt vacker)promenad till Preikestolen, på sammanlagt 5 timmar i terräng uphill! Mycket vin och partaj, återseenden och dålig(bäst) humor.


Jostein och kärleksbamsen

Trygve!

Tonje

Trygve, Jostein och Jag

Huset

Gamla stan + kryssningsfartyget med alla turisterna



På båten över till Preikestolen





jäävligt jobbigt









så himla värt vandringen

604 meter!



Elli och Siri

dumpar sopor :P





Kitty!

Siri och hennes pappa Hans.





Hela gänget samlade (förutom Sol). Elli, Kitty, Jag, Tonje, Siri, Line







haha, älskar norska



Stavanger hamn

Stavanger

strandpromenad

Siri och Line badade, 17 grader - burr!


Riktigt rolig helg, nästa gång ses vi i Sverige!

Kommentarer
Postat av: Elli

<3

2010-09-01 @ 01:12:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0