Brisbane, julafton & juldagen

Nu har vi kommit fram till Sydney, eller egentligen igar. Flygresan gick supersmidigt, var nog den smidigaste  nagonsin faktiskt. Tog en taxi fran flygplatsen till huset vi skulle bo i (som vi inte visste mycket om). Det ligger pa 8 sir john young crescent (konstig adress) nara omradet Wooloombooloo,(annu konstigare namn pa omradet) men riktigt centralt mitt emellan Kings Cross (backpackeromradet)och operahuset! Huset sag ut som skit utifran och vi fragade oss vad i helskotta det var vi hade hyrt for nagonting. Men nar vi kom in var det ljust, rent och fint, och vi har ett mysigt rum med utsikt over nagra av Sydneys skyskrapor. Delar lagenhet med en familj fran nagonstans i mellanostern (bosatta i Australien) de har 2 asgulliga tvillingdottrar pa 2 ar. och 4 tyska ungdomar, trevliga allihop. Sa det har blir nog bra:)
Vi sov 12 timmar inatt, Elli var lite krasslig och vi var nog bada ratt slitna sedan juldagen. Idag har det varit lite sisadar vader, sa vi sparar sightseeingen tills imorgon. Skont att bara ta det lungt nagon dag ibland, det ar verkligen massor med intryck nar man kommer till ett nytt stalle.

Vi kom fram till Brisbane 22 december, och blev inkvarterade i vad som senare kom att kallas "bastun". Putte och Mini traffade tre kompisar fran Etuna; Calle, Joel och Oskar, sa vi blev introducerade for ytterligare manniskor fran hemstaden. Vi hangde lite med dom och nar jag var pa vag till rummet och gick forbi tv-rummet ser jag ett bekant ansikte i soffan. Spenser fran Cairns!! Gud vad vi hade saknat honom, speciellt Elli. var sa himla skoj att knacka pa dorren och saga till Elli att jag hade en overraskning till henne. Sen var ju den kvallen raddad :)
Pa onsdagen gjorde vi ett besok till lagunen i Brisbane, det var otroligt varmt. Badade och tog det lugnt, samt tog en runda pa stan. Brisbane ar en fin stad, mycket ny arkitektur vilket jag tycker att de har runt om i Australien over lag, och ligger precis vid ett  vattendrag med mycket broar.
Reunion med Spenser!
Brisbane
Brisbane
Brisbane
Brissie
Brissie
Brissie
Brissie
jul i Brisbane

Vi hangde med Spenser fram tills att hans tag gick vid kl 16. Senare pa kvallen foljde jag med Etunaborna+2 killar fran Stockholm ut i "The Valley", klubbomradet. Blev inte sa mycket klubbande, men kul hade vi. Langesen jag gick ut nykter, man ser verkligen saker och ting fran ett annat perspektiv. Vi blev dock inte inslappta pa en av klubbarna for att killarna hade for "fula skor", haha.
Julaftonen var speciell, bade Elli och jag var lite loja utan att riktigt veta varfor. Vi bestamde oss for att ta bussen till IKEA, en resa pa ca 40 minuter enkel vag, och vi var vralhungriga nar vi kom fram. Snacka om att det var vart det! Vi gick loss pa kottbullar, laxmacka, daimtarta och kopte pa oss Marabouchocklad och pepparkakor. Pa 2 manader hinner man sakna en hel del nar det kommer till mat.
julafton pa IKEA!

Nar vi kom tillbaka fran IKEA-trippen var det dags for julklappsbyte mellan Etuna-borna. Jag fick Calles present som var ett hopplock av tomtebloss, en glittermask, en trollstav och lite annat. Elli fick en jojo, Putte fick nappar, och Oskar fick ett 6pack med mjolk. For att namna nagra av grejerna....haha gu vad vi garvade at varan "hemska"julafton.
 extremt fint inslagna paket
Calle och jag med mina presenter
Mini och Joel
Joel och Oskar
Mini, oskar & Elli


Elli och jag fick nya rumskompisar, Filip och Fredrik (!!) fran Helsingborg. Sa det blev en hel del svenska snackat i Brisbane kan jag lova. Vi tog det lungt, spelade tarningsspel och kakade pepparkakor mest hela kvallen. Aven fast man vet att man "snart" kommer hem igen sa gar tankarna hem en hel del en sadan dag som julafton.

Juldagen ar bland det galnaste jag varit med om pa lange. Vi hade anmalt oss till jullunch for $5 (ca 35kr) nere i hostel-baren. Det var rostbiff, kalkon, potatis, sas och gronsaker+ nagon ganska acklig russin-pudding, samt GRATIS alkohol i narmare 3 timmar. ganska generost for den summan vi betalade. Det var backpacker-himmelen typ. Tror inte jag behover skriva nagot mer om den dagen mer an att vi hade valdigt valdigt kul. Lagger upp lite bilder fran det med.
rum 212 firar jul
Ellipelli


godare an det ser ut
Fredriks julklapp fran hostellet
min julklapp fran hostellet, omojlig att bygga ihop!

Putte och Jag
Oskar och Calle
Joel i sitt esse
Joel efter en hel dags firande.




Uppdatering fran Sydney kommer om nagra dagar. Hoppas att ni inte fryser ihjal darhemma:)
//Kram Sandra


Grattis pappa!

25 december fyllde min far Thomas 50 ar!!!
kanns trakigt att inte kunna vara hemma och fira dagen med dig pappa..
Hoppas att du fick en fin dag :)

Haha, fick ett filmklipp av familjen, mormor och min mosters familj fran julafton. Gud vad gulliga ni ar!! har kollat pa det flera ganger och skrattat.





snart sitter vi pa planet mot Sydney!
ett langre inlagg om om Brisbane kommer forhoppningsvis imorgon.
Hoppas att alla hade en riktigt god jul, fick chansen att ringa och prata med nagra av mina mest betydelsefulla pa julafton, gud vad glad jag var efter det! Kram till er

GOD JUL!

Whitehaven beach, dec09


Hoppas att ni har en riktigt mysig julafton darhemma alla nara och kara. Vi har det jattebra i Brisbane, har ingen som hellst julstamning i kroppen, och bade jag och Elli saknar nog det svenska julfirandet mer an vi vill erkanna for oss sjalva. Vi tankte leta upp ett IKEA och ata kottbullar och kopa julmust, ska tydligen ligga ett ungefar 40 min fran varat hostel :)
Nu har det aven lost sig med boende for oss i Sydney, otroligt skont! ska hyra ett rum relativt centralt. Det kostade, men blev anda overkomligt.
Ellinors farmor hade skrivit ett jattegulligt julkort till mig som jag fick i morse, Tack Inga! det gjorde min morgon.
Ikvall ska jag ringa hem till min familj!
Kolla pa Kalle, at en massa julskinka och prinskorvar tills ni blir stoppmatta och tank pa mig nar ni tittar pa "Kan du vissla Johanna".
Fran oss bada till er alla - En riktigt god jul, denna gang fran Australien!

Puss & Kraam

Fraser Island

Nu var det pa tiden att uppdatera bloggen igen marker jag. Dagarna bara flyger forbi.

Vi befinner oss just nu i Rainbow beach, en valdigt liten byhala med en lang fin strand. Egentligen var det meningen att vi skulle akt vidare soderut igar, men vi vara smartskaft hade missat att boka bussen, sa det blev att stanna kvar har tills nasta buss gar, vilket ar imorgon bitti. Det har varit ganska skont att bara hanga runt har dock.

For att ta saker och ting i ratt ordning sa akte vi som sagt till Cattle Station i Kroombit, en slags cowboy-by i mandags forra veckan. Bussresan dit var galen, vi stannade for att spela Bowl, en sport som verkar lite halvpopular har i Australien (var typ som en blandning mellan bowling och boule). Busschaufforen som korde oss till Cattle Station var en hyperaktiv fritidsledaraktig snubbe som anordnade lekar i bussen. Vi startade med speed-dating och alla var tvungna att gora en egen dansentre' genom bussen. Sedan fortsatte det med musikquiz och lite annat, riktigt kul hade vi.
Cattle station var val inte det ultimata stallet att sova pa da vi bode i skjulliknande byggnader med oppet vid taket och dom i rummet bredvid hade en groda under sangen nar vi anlande. Daremot var det en ganska speciell upplevelse, defenitivt nagot vi aldrig skulle ha gjort om det inte vore for OZ experience sma pahitt. Vi fick lara oss att kasta lasso, rida elektrisk tjur, piska och fanga in getter pa Goat rodeo. Vi fick aven sta i en ring och halla varandra i handerna medan en av cowboysen nuddade oss med en elektrisk grej avsedd for djur, som gjorde att det gick stotar genom vara handleder, sjukt obehagligt! ska se om jag kan finna nagra pics fran Cattle station.
britterna Harry och Dan+Elli
Goat rodeo
hejjarklack
Anna och Jennie fran Malmo och Chris
Lasso

Pa tisdagen kom vi efter 10 timmar fram till Hervey Bay dar batarna till Fraser Island avgar ifran. Vi checkade in oss pa Beaches backpackers och traffade Anders, norrmannen som vi larde kanna pa Whitsundays-seglingen. det var ett kul aterseende och vi hade mycket kul med honom aven pa Fraser Island. Pa onsdag morgonen klockan 7 var det samling for alla som skulle aka till Fraser fran varat hostel. Vi var ca 30 pers som blev indelade i 3 grupper. Vi var nio stycken i varan grupp, 4 norrman (Bjorg, Martine, Andreas och Chris) 2 danskar (charlotte och Mette) och Max som ar fran Osterrike. och det var ett helt galet gang. Fy fasen vad vi har haft kul med dom. Ni kan tanka er att det blev ganska mycket skandinaviska snackat och det var stundtals lite synd om Max som var den enda som inte kom fran skandinavien. Men vi fick skarpa oss och pratade mycket engelska med varandra ocksa saklart. Har fatt hora forut att skandinaver har ganska ra humor och harda skamt, och det kan man ju saga att vi maxade under dessa 3 dagar tillsammans. Jag skrattade sa jag fick ont i magen.
innan vi akte till baten blev vi uppdelade i minigrupper inom gruppen. Elli och jag fick den nobla uppgiften att handla mat till hela varan grupp pa EN HALVTIMME. det var den stressigaste handlingen ever, och jag gor fan aldrig om det. Skitsvart ocksa nar man har 3 stora killar i gruppen som deklarerar att de ater som hastar. Drog mig till minnes alla ganger i Usa som vi skulle aka 5 pers och handla infor weekendresor och liknande, och vi brakade fanimej varenda gang. Elli och jag holl dock sams, men svetten lackade nar vi kom tillbaka med typ 12 matkassar eller natt. under tiden hade de andra packat in talt i jeeparna och handlat alkohol sa det var bara att dra ivag till batarna sen.
Det hela borjade sa fint med att det blev pyspunka pa vanstra bakhjulet sa vi var tvugna att byta dack det forsta vi gjorde. hahaha
dackbyte pa baten

Pa baten traffade jag en tjej fran Irland som hade en bror som bodde i Sverige. Hon sa typ "He is living in a small city around Stockholm,you propably dont know it, its called Eskilstuna) hahaha...Runt lagerelden senare pa kvallen traffade jag ett gang fran Uppsala och en kille fran Flen. jag sager bara herregud.

Vi rullade i land pa Fraser Island, varldens storsta sando. "vagarna" var enbart uppbyggda av sand och det var tur att det var krav pa 4hjuls-drift, annars hade man ju suttit fast ganska hart. Det kandes som att man akte bergochdalbana nar vi dundrade fram pa sandvagarna genom skogen. trots att man satt fastspand lyfte man 20-30 centimeter fran sitsen vid de varsta haligheterna och guppen. Snacka om morbultat ass man hade.
Vi stannade till och kakade lunchmackor vid stranden och gud vilka strander!! helt underbart vackert. daremot fick man inte bada dar for det fanns hajjar och livsfarliga maneter. Fraser har istallet ett 100tal insjoar med friskt sotvatten sa det ar dit folk vallfardar for att bada och se pa otrolig natur. Vi stannade forst till vid Lake Wabby, eller snarare infarten till Lake Wabby. Parkerade pa stranden och borjade en promenad som visade sig bli en halvtimmes pulsande i brannhet sand som stekte fotterna, helvete vad ont det gjorde!! Men den som vantar pa nagot gott. Vi kom fram till en underbar sjo med den en stor sandvall dar man kunde aka sandboard. Fordelen med att det var sa jobbigt att ga dit var att jag inte hade tid att oroa mig for ormar och annat farligt. Fraser Island har namligen 5 utav Austeraliens giftigaste ormsorter!!
Martine och Chris
Lake Wabby
Max vid lake Wabby
Lake Wabby
kullerbytta
Jag vid Eli Creek
vraket

sedan begav vi oss mot campingplatsen for att resa vara talt och gora i ordning middag. Detta blev synen da vi oppnade varan kylbag:
haha
Max och Chris fixar ananas
Jag, Andreas och Elli
bonfire!
glada skandinaver
Min vackra buddy!

Pa campingen sprang det runt vilda Dingos. Ganska obehagligt for de ser ut som vanliga hundar men kan bli ganska aggressiva och ar verkligen inga sallskapsdjur.blev sjukt radd nar denna sprang emotmig pa stranden:
dingo gar till attack!

Vi vaknade runt klockan 7 pa fredagen av en tryckande hetta i taltet. Vi var tvungna att vanta tills minst kl10 innan vi fick kora ivag med bilarna pga tidvattnet. Men sa snart vi kunde akte vi for att klattra upp till en utkikspoint och besoka "champangepoolerna" det ar som 2 sma laguner dar havsvattnet slatt over klipporna sa att vattet brusar  likt champange. Man fick bada dar men det regnade sa vi struntade i det. Vyerna var slaende och det var riktigt uppfriskande med all havsluft. Jag hade hemska skavsar pa fotterna och hade brannt mig i sanden dagen innan, sa jag gick runt med strumpor pa stranden. Hett? nej! men otroligt skont.
view point
Max & the skanky scandinavians!
champangepoolerna
sandiga fotter hade man dygnet runt
Bjorg kampar for sitt liv
Anders!
jag,abborginen och Jude Law? haha ibland tycker jag att Max ar sa sjukt lik Jude.

Kvallen avslutades med lagereld vid campingen och en akta abourgin kom och upptradde ned sin diddjeridoo (haha har ingen aning om hur det stavas)

Pa fredagsmorgonen var det inte manga som var pigga. Goone tar hartpa kroppen och vi hade alla varit upp sent, men vid 10 akte vi vidare sa att vi skulle hinna se Lake Mac Kenzie innan vi skulle ta baten tillbaka till fastlandet vid klockan 14. Det var manga bilar som fastnade i sanden pa vagen och vi fick nog alla lite smapanik nar varan konvojj fick mote av nagra bilar pa en vidrigt smal vag. Men till slut kom vi fram till sjon som har rankats vara en av de 10 vackraste i varlden. Tyvarr han vi vara dar alldeles for kort stund, men det var helt klart bland de mest njutningsbara minuterna i mitt liv. sa jaavla vackert!
kaos pa sandvagen
Lake mac Kenzie
Lake Mac Kenzie
Lake Mac kenzie
Martine och Bjorg
Leva livet!

Ja battre grupp kunde vi inte ha haft. Bade jag och Elli blev totalt norsk-skadade efter Fraser och snackade norska med varandra i dagar efterat.
Ord som kommer folja med oss gallande den har resan ar: Elli the dingogirl!, Clitt Chris, Big Max, Max & the skanky scandinavians mfl. haha..
Omma rumpor,skavsar, och sandiga fotter MEN otroligt vacker natur, oforglomliga stunder med nya vanner, hisnande jeepturer och klarblatt vatten.
och INGA ORMAR!!!! sag inte en javel. yeees

Tillbaka pa beaches i Hervey Bay sa vi hejda till norsk-Anders som reste vidare till Byron Bay. han blev varan favvo med sitt snack om gele'hallon och svenska uttryck som "schysst" och herreguuud". riktigt skoj kille!

Pa busshallplatsen ner till Rainbow beach motte vi vara lillebrorsor fran Whitsunday igen, Putte och Mini! sa nu har vi bott med dom i Rainbow i 3 dagar. de klagar over att jag suttit vid datan i 4 timmar och gjort av med typ 20 dollar, men ni ar fan spelberoende killar!!
putte och jag. harj i Rainbow beach!

Och sist men inte minst.
R.I.P Lucky sandals .vi har haft mycket kul tillsammans pa denna resa, och Elli har mobbat er till dods. Men efter misshandeln pa Fraser island bestamde jag mig for att lamna kvar er pa Beaches i Hervey bay. Tack for den har tiden.
Lucky Sandals
haha


Hoppas att allt ar bra med er darhemma. Saknar er otroligt mycket sahar i juletid!
Love /Sandra

Whitsunday Islands

hej alla fina darhemma!
gud vad roligt det var att komma in och kolla bloggen efter seglingsturen, tack alla underbaringar som kommenterar, ni ar bast det vet ni va? :)

Den har dagen har varit slapp, jag sov till tolv - riktigt skont. Dels for att vi var ute med lite folk fran baten igar kvall, dels for att man sovit som en kratta pa baten. haha, mer om det sen.

I torsdags vid ett-tiden seglade vi ut med baten "Matador" fran Airlie Beach. Vi var 30 stycken passagerare och 4 besattningsman, kaptenen (fran Adelaide i sodra Aus), den langhariga kocken med fejk-skratt (lagade asgod mat), Jamie (den tysta grovjobbaren) och Rob (Nya Zealandaren med hartander). Folket pa baten var blandat, 3 helt galna tjejer fran Polen (resan hade inte varit sig lik utan dom kan jag lova), Anders fran Norge, ett gang glada danskar, nagra britter, irlandare, hollandare, fransman och schweizare. Vi horde redan i hamnen att tva av killarna pratade svenska och fan vad jag blev forvanad nar de sa att de kom fran Eskilstuna. hahaha, har aker man till andra sidan jorden, satter sig pa en segelbat for 30 personer och vad moter man JO Etunabor. helt otroligt. det var Patrik och "Mini"(Rasmus) och de blev som vara forlorade smabrorsor under de foljande tre dagarna. Anders fran Norge gillade att snacka svenska med tontig Stockholmsdialekt och gillade att immitera "Karlsson pa taket". Det var riktigt kul nar jag satt och de med en norrman och en dansk och vi alla pratade vara egna sprak och forstod varandra jattebra. Visst blev det en del missforstand och goda skratt at varandras ordval, men det gar verkligen att fora konversationer de skandinaviska landerna emellan.
Tillbaks till sjalva resan.
Vi seglade ut i gassande sol pa turkost vatten, sa himla vackert. Jag var glad att jag kopt mig en keps innan vi akte for solen grillade oss verkligen.
Whitsunday islands ar en ogrupp med ca 75 oar (ett 30tal mer eller mindre bebodda) utanfor Airlie Beach. omradet och framfor allt Whitehaven beach ar med pa varldsarvslistan for sin unika natur och strand.
Vi stannade till for lite snorkling vilket var jattefint, men gick inte att mata med stora barriarrevet utanfor Cairns. Fick se solnedgangen innan vi ankrade i en bukt vid en o  tillsammans med andra segelbatar. Stjarnhimlen var nagot alldeles extra. en sadan man aldrig ser i stan. Hel kolsvart och massor massor med stjarnor, vi sag aven en del stjarnfall.
Torsdagskvallen var lugn och vi larde kanna varandra inom gruppen. Alla var forvantansfulla infor fredagens upplevelser och vi gick och la oss runt tolv tror jag. Sangarna under dack var som sma bunkrar. Fran borjan var det meningen att Elli och jag skulle dela bunker men framfor allt hon fick cellskrack och fick till slut en egen sang, dock precis intill toaletterna sa det luktade ju inte mummma kan jag lova. Det fanns ingen dusch pa baten heller, eller jo en slang som man fick anvanda max en minut per person for att inte ta slut pa sotvattnet. Jag garvade at situationen nar jag lag dar i min lilla bunker till sang. Det var dock ganska mysigt att guppas till somns av vagorna.
Klockan 6 drog kaptenen igang motorerna, och den som inte resan va vaken vaknade garanterat. haha, herrejosses vilket oljud. Till och med jag var uppe for frukost 6:30 och sedan blev det slappande pa dack innan vi kordes med gummibat over till on dar "Whitehaven National park" lag. Jag var livradd infor den 15 minuter langa promenaden genom skogen upp till utkiksplatsen. hade hort att man kunde se bade det ena och andra djuret, och framforallt ormar!!. Vi hann inte mer an att ga in pa stigen for ens vi sag en ca 1,5 meter lang odla och jag kande for att springa tillbaks till gummibaten och sitta dar tills alla kom tillbaka. Jag fick dock paminna mig om hur garna jag ville se Whitehaven beach, och traskade vidare med tarfyllda ogon och nervosa skratt. Det anda djur som daremot verkligen storde mig var stora hastflugor som bet riktigt hart pa huden om man inte hann med att vifta bort dom. hur som hellst, nar vi kom fram till utkiksplatsen kande jag att det var sa himla vart det. 35 grader varmt, hastflugebiten och ormradd stog jag daruppe och bara log. Det var sa javla vackert. Kritvita strander, turkost vatten och ett otroligt lugn.
Vi vandrade ner till stranden med stor S. Whitehaven beach ar nagot alldeles extra. vi svalkade oss i vattenbrynet och sag ut over kritvit strand och jag tankte att detta maste vara livet!
sanden var sa finkorning att den klistraee sig som ett lager pa benen, ganska intressant faktiskt. Jag var som sagt livradd att forstora min kamera eftersom att jag hort att manga gjort det genom att fa in dessa sandkorn com ibland inte ens syns, in i kameran. men jag var bara tvungen att ta nagra bilder, ska lagga upp dom strax. Tror daremot inte att det gar att aterge i bild hur fint det verkligen var, en strand ar alltid just bara en strand pa bild liksom.
Tillbaka pa baten var alla helt tagna, och vi hade lunch innan det blev snorkling. vi matade fiskar som sag ut som enorma akvariefiskar fran baten och jag sag en jatteskoldpadda komma upp till ytan for att ta luft.
Mini, Patrik och Anders testade aven pa dykning och de var helt lyriska nar de kom tillbaka ombord. Fan, blir mer och mer sugen pa att testa...
Lordagskvallen blev verkligen mer livad an kvallen innan. Maten blev forsenad pga problem med ugnen sa alla slakte hungern med att dricka Goone (billigt vidrigt backpackervin) direkt ur pasen. Polskorna och danskarna var helt galna och vi andra hangde pa. Vid 23-tiden blev vi korda i gummibat till en o dar vi aterigebn fick skogsvandra (tack och lov hade Elli ficklampa och jag vin i kroppen) for att komma fram till ett litet resort med bar, pool och biljardbord. Polskorna och danskarna startade poolpartyt medan vi andra tog det lite lugnare. Da kommer mastodont-dansken Rasmus och kastar i bade mig och Elli i poolen, sa det var bara att gilla laget och joina partyt. blev en riktigt rolig kvall/natt med mycker skratt.
Vid 2-tiden lag jag i min bunker igen och klockan 6 startades motorn sa det var bara att kravlla sig upp. Lordagsformiddagen var stillsamm uppe pa dack, vi var i och badade lite, och man var tvungen att aterigen ha vatdrakt eftersom det fanns stingrockor i vattnet. sag nagra pa avstand bara...
Vid 11:30 var vi tillbaka i Airlie Beach och det var sa jakla skont att komma till hostellet och ta sig en lang dusch. har nog aldrig kant mig sa ren som efter den duschen. ljuvligt!
Vi kande alla som att vi fortfarande var pa baten for balanssinnet var inte som det borde efter 3 dyng pa en guppande bat. Kanner fortfarande av det lite idag, tva dagar efter liksom. Typ som att man ar full fast man inte druckit en droppe. Beundrar dom som faktiskt arbetar pa batar sadar.
Nog om batresan. Summa Summarum, helt underbart! ett maste att aka till Whitsundays om man ar i Australien. Vackrare platser far man leta efter. Jag har kommit fram till att jag aldrig ska bli sjoman eller bo pa en bat, men det var val i och for sig inte en nyhet. haha

Har inte traffat sa mycket svenskar nagonstans som har i Airlie Beach. Vi ar sakert 15 pers fran Eskilstuna har. haha, helt sjukt. Stan ar valdigt liten ocksa sa man ror ju sig pa samma platser. Traffade Karin Andersson som jag har gemensamma vanner med, pa hostelbaren igar till exempel. har delat rum med en tjej fran helsingborg, Killar fran Stockholm och Allingsas osv.
Sandra antastar Stockholmspojkar

Imorgon bitti (mandag) ar det daremot dags att rora sig vidare. Ska aka buss ca 9 timmar ut i Outbacken och bo pa nan Cattle Farm. ar lite skeptiskt, som pappa skulle ha sagt. haha...sen blir det camping i 2 natter pa Frasier Island. Tror verkligen vi kommer att uppskatta stadslivet i Brisbane sen!
ska forsoka ladda upp lite bilder nu innan internetcaf'et stanger.

Hoppas att allt ar bra med er darhemma och kom pa att det ar Lucia idag ocksa, mysigt!
dags att gora upp planer for nyar. ??? gud vad sega vi ar.
Puss&Kraaam
//Sandra







whitehaven beach
team skandinavien
danskar
Branden och Mini
elli blir ikastad

polskor och danskar

irlandarna
etuna-patrik


whitehaven beach


Great Barrier Reef & Crocodile Farm m.m

Hej alla darhemma!
nu kande jag att det var dags for en uppdatering igen. faktum ar att jag borjade pa detta inlagg for 2 dagar sedan, men det var inte mojligt att lagga upp bilder da sa jag struntade i att publicera eftersom bilderna ar lite halva grejjen tycker jag.
Tack alla sotnosar som skriver till mig, kan inte saga tack nog sa manga ganger, och forlat forlat forlat att jag stundtals ar seg med att svara. haha, det var Tove som fick mitt arsle ur vagnen idag kan jag lova, behovs lite upplaxning ibland...

Just nu befinner vi oss i Airlie Beach, vilket jag skulle gissa ligger ca 70-100 mil soder om Cairns. vi har inte akt raka sparet hit, darav vet jag inte exakt avstandet. Vi sa hejda till vara fina vanner och rumskompisar i Cairns i lordags fredags kvall och gick upp tidigt for att ta 7-bussen fran Cairns till Townswille. Detta var en resa  som borde ha tagit 4 timmar om man kort nonstop, men eftersom vi bokat OZ Experience utan att egentligen fatta vad detta innebar - har vi gjort vissa avstickare till bland annat regnskogen i Beninda och en krokodilfarm! Jag var en aning skeptiskt till att ga in pa krokodilfarmen eftersom det ryktades om att de hade ormar och grejjer dar, men vi bestamde oss for att ga in i alla fall och jag maste saga att det blev lordagens hojdpunkt. Jag fick halla i en bebis-alligator, kolla nar de matade gigantiska saltvattenkrokodiler, klappa och mata kanguruer m.m. Ni som vet hur mycket jag alskar djur forstar sakert att det var ett lyckat besok.

Dagarna har flutit pa och vi stannade nog lite langre an beraknat i Cairns. Jag traffade faktiskt Kasper ocksa, en kompis fran skolan i USA som har bott i Sydney en tid och pluggat. det var ett ovantat och kul aterseende!
Vi trivdes jattebra pa Nomads Esplanade och har delat rum med 4 stortskona killar; Spenser, Greg och Cory (fran Canada) och Oliver (fran Tyskland) +  Jonathan som var fran franska delen av Canada (mycket viktigt!), haha. det har varit full rulle och livat kan jag lova. Speciellt Spenser ar en riktigt spellevink och det var nog aldrig tyst i varat rum nar han var dar, haha. Det har varit manga skratt och Elli har utokat sitt ordforad denna vecka med kommentarer som "horseshit" och "shankabitch". Jag for min del hade svarast att saga hejda till Thomas, en van som framkallat bade skratt och tarar under denna veckolanga vistelse, en valdigt speciell manniska som kunde driva mig till vansinne..det ar konstigt att jag alltid ska fastna for sa komplicerade personer.
Och Scotty, the Skipper, en gammal kapten som seglat batar over hela Australien, vi har haft manga intressanta diskussioner. Lagger upp lite bilder pa dessa personer sa ni far ett humm, sen gar vi vidare.
Spenser
Spenser, elli, Cory
Oliver, Greg
Thomas
Scotty the Skipper!!

Just det! himmel och pannkaka, vi har ju varit ute pa Stora Barriarrevet och snorklat. helt underbar uppelevse! det sag sa jakla haftigt ut att dyka, men jag fegade ur som vanligt. tycker det verkar lite laskigt. Men jag sag en haj (helt ofarlig) och massa fargglada fiskar, som jag inte kan namnet pa. Eftersom vi inte hade nagon undervattenskamera har jag inga bilder som kan aterge allt det vackra vi sag av undervattensvarlden. men nagra sexiga vatdraktsbilder kan man val alltid bjuda pa!





har lite bilder fran resan mellan Cairns och Townsville, regnskogen och krokodilfarmen. Townsville i sig var en ratt trakig stad. Traffade en finsk tjej som jag gick ut med pa lordagen (elli var lite sjuk sa hon stannade inne och kollade pa Titanic pa tv). Townsville ar en stad pa 160 000 invanare och det ar en riktig arme'stad sa det var ganska mycket testosteron ute pa krogarna kan jag lova. dessutom borjar de med julfiranden nu sa det var manga som var utkladda till diverse julrelaterade skapelser. ganska roande att se. Huvudattraktionen fran Townsville ar val egentligen Magnetic Island, men med tanke pa att vi var pavag till Airlie Beach beslutade vi oss for att strunta i att besoka den on.
Nu har vi varit i Airlie Beach i tva dagar och pa torsdag aker vi med segelbaten "Matador" ut till Whitsunday Islands pa en 3 dagar och 2 natters-tur. Folk vi har mott sager att det ska vara sagolikt vackert sa vi har nog ganska hoga forvantingar pa de kommande dagarna. Whiteheaven beach ska vara en av de vackraste och mest finkorniga stranderna i varlden och de har sagt att vi inte ska ta med oss kameror dit for att sandkornen ar sa sma och fina att de satter sig i varje vra av kameran och klistrar sig fast pa kroppen. sa vi far se om det blir nagra bilder darifran. pallar inte ha bort/ha sonder ytterligare en kamera. Vi aterkommer till Airlie Beach pa lordag och pa mandag morgon aker vi ut till en Cattle station i den australiensiska Outbacken. detta var inte nagot vi planerat in, utan detta ar ett pahitt fran OZ experience aterigen. Men det blir nog kul. kasta lite lasso och se lite riktigt okenlandskap. De sager att man inte sett Australien for ens man sett the Outback. Efter detta reser vi ner till Hervey Bay och aker over till sand-on Fraser Island i 2 natter, sa nu har vi saker inplanerade tills den 19:e. Jul och nyar ar och forblir ett mysterium an sa lange...
Nu lite bilder,
stor kram till alla darhemma. Bade jag och Elli saknar er valdigt mycket!
//en glad Sandra
















I could have act like you.
and put a smile on my face.
not even for a second would I lie to myself.
to many things are missing, there is a tear in my eye.
its not an answer or a question, but it will change your mind.
I couldn't act like you, but I do care you know..
how could you be so sweet and heartless?

Maybe we can make it allright, we can make it better sometime
we can keep trying, but things will never change
- so i don't look back
still i'm dying with every step i take
But I dont look back

RSS 2.0