All the crazy shit I did tonight, those will be the best memories. Byron 2010

hellooo
Nu borjar varan vistelse i Australien lida mot sitt slut, ska bli kul att aka vidare, Elli och jag har helt tappat tidsperspektivet och nar jag raknar efter och inser att vi spenderat narmare 2 veckor i Byron Bay - tappar jag nastan hakan. Dagarna flyter ihop och jag kommer se tillbaka pa dessa (for att vara exakt) 13 dagar med gladje och varme. Byron ar fan en parla pa jorden.
Sedan forra updaten har det hant lite av varje, inga spektakulara saker. Vi har gjort oss rejalt hemmastadda pa Aquarius hostel, hunnit byta rum hela 4 ggr om man raknar med visiten till Main Beach hostel ocksa. Nu senast bytte vi rum pga av en finska som gick oss lite pa nerverna. Hon hostade nagot kollosalt, kedjerokte sa att Elli fick hosta samt snarkade lika hogt som pappa, om inte varre. Nu har vi flyttat upp pa overvaningen och har bla delat rum i nagra dagar med Paul fran Oslo som varit i Kambodja och hade de mest hemska historierna darifran. Detta ar inget for djurvanner kan jag lova. Man kan alltsa helt arligt kopa en ko, binda fast stackaren i ett trad och fa skjuta den med bazooka.om inte detta faller en i smaken kan man kopa sig en gris som man sedan far kasta en handgranat pa, bara for skojs skull liksom. Tydligen en relativt popular turisattraktion. ska man skratta eller grata?? Han hade aven druckit shots med ormblod och ett dunkande ormhjarta nedslappt i glaset (!!!)


sota Elli
beachparty
trollen och jag

Elli och jag med Fredrik och Jocke fran Angelholm.


Vi har atit oss dodstrotta pa gratismiddagar pa hostellet. Efter en vecka kan man i princip menyn utantill. Det brukar vara sonderkokt ris, seg pasta, samma sallad och brod varje dag, och nagon enstaka gang lasange. Haha, vi har dromt om mammas mat mer an en gang kan jag lova. Men backpackerplanboken har gillat detta!
For en gangs skull ar det jag som har haft lite sjukdomshistorier i Byron och inte Elli. Har lyckats ramla ner for en scen pa Cheeky Monkeys (det var halt,okej!) skrapat upp bada knana, framforallt det vanstra, sa nar jag badade i saltvattnet svor jag hogt. Har numera Ellis bruna antibakteriella salva pa knat (den hon hade for sitt face i Sydney) plus ett stort plaster som INTE gar ton i ton med min hudfarg for tillfallet. Och sist men inte minst har min underlapp drivit mig till vansinne senaste dagarna. Har seriost sett misshandlad ut och kan ju givetvis inte lata bli att pilla pa den sa den har ju borjat bloda stup i kvarten. Ingen har kommenterat den for ens den dagen jag kande att den hade blivit nagorlunda battre, da fick jag hela 4 kommentarer av random manniskor pa krogen, haha.
Traffade pa ett gang Australiensare fran Sydney pa vag till stranden igar. De berattade att de sett en 2,5 meter lang Pytonorm pa stigen som jag har gatt pa varje eviga dag!!. Jag holl seriost pa att svimma, och hoppas fortfarande att jag kommer att lamna detta land utan att ha traffat pa nagra ormar. Hittills har det ju faktiskt gatt over forvantan. Australiensarna var ganska imponerade over vara resvanor och hur nara allting ar i Europa. Samtliga av dem hade under sin livstid enbart varit i omradet mellan Melbourne och Brisbane. Elli och jag hade sett mer av deras land an dom sjalva, och vi har liksom bara varit pa oskusten :P Tankte pa hur bra man har det som Europe' och kan resa till nya lander pa bara nagon timme eller tva. Australiensarna ar faktiskt ganska intresserade av andra lander och kulturer, och reslystna, men dom ar ganska isolerade har nere kan man saga.

Australiensarna
aussie baby!

Idag hade vi en trevlig dag pa stranden, varmen var tryckande och vattnet turkost, harligt!. Norskorna surfade. Elli och jag ska ju till Surfcamp imorgon, haha, jag med mitt balanssinne - undrar hur detta ska ga! Det verkade aven vara dresscode pa stranden idag i form av "Speedos". Speedos ar ALDRIG okej. Jo, om du tavlingssimmar pa elitniva, sa kanske. Men halva varldens blekfeta gubbar och chokerande manga unga killar har anammat den har stilen och det kan jag verkligen inte forsta. Detta kladesplagg borde utrotas!!

nojd och glad!
Surfs up!

Kitty och Tonje

det ska borjas i tid :)



Nar jag satt utanfor Beach hotel haromkvallen och vantade pa Nikolaj kom en kille och fragade om han fick sitta bredvid mig. Jag var lite skeptisk till hans motiv till en borjan, men han var jattetrevlig och berattade att han var fran Australien och vi pratade om lite allt mojligt. Han hjalpte mig att flytta over mitt simkort till hans mobil ocksa sa att jag skulle kunna ringa, eftersom min mobil dott. Jag markte att han var lite nedstamd och i nagot slags behov av att prata, sa jag fragade vart hans vanner var och varfor han var sjalv. Da berattade han att det var en tung dag for honom och att han inte ville festa med sina kompisar. Jag min nyfikna fan blev annu mera fragvis och fick halla tillbaka tararna nar han berattade att han exakt ett ar tidigare hade de fatt ett samtal hem pa morgonen om att hans mamma gatt bort i cancer. Senare pa kvallen, samma dag, kraschar hans pappa med sin bil och avlider han ocksa. Jag visste seriost inte hur jag skulle reagera. Vad sager man till en kille som fatt genomga nagot sadant. Efter ett tag var jag tvungen att ga, men jag bestamde med killen att vi skulle ses pa stranden och hitta pa nagot dagen efter, for vi hade haft ganska kul dar vi satt vid vagkanten.
Dagen efter hor han av sig och ar pa sjukhuset for att en av hans basta kompisar varit med om en surfolycka i Byron. Hur mycket ska en manniska behova ta?
Anledningen till att jag skriver om detta i bloggen ar att den har otroligt starka manniskan berorde mig sa mycket och jag fick mig en rejal tankestallare om att man tar for givet att det man har ska finnas dar for alltid, nar det i sjalva verket kan forsvinna rakt framfor ogonen pa mig.

Trycker in lite bilder har och var fran dagarna som gatt. Men som sagt, i Byron Bay star tiden still och allt kan handa. Nu drar vi vidare innan vi sackar ner oss totalt, blir totalt norsk-skadade igen, eller blir hippies pa heltid!
alskade Lines kommentar nar hon bestallde in en coca cola i baren och sager "Coca cola smakar konstigt utan rom" AA-mote nasta??



sliten tjej?
Siri chockade Byrons befolkning med att ga i jacka nar det var 35 grader varmt!
 haha, aggressiv skyltdocka :P


when you leave here, you go nowhere.

Kram pa er!!


Byron Bay!

Hejsan hoppsan minda damer och herrar. En liten update fran Byron Bay kommer har:
Det var ganska tungt att saga hejda till vannerna i Surfers Paradise, hade en sjukt rolig vecka dar som jag aldrig kommer att glomma. Det var speciellt svart att saga hejda till Hampus, Hannes, Niklas och Trygve- Men livet gar vidare och resan med! tjohoo :D

sista kvallen.
Oskar, Niklas, Jag, Trygve
Hannes, oskar, Hampus
var det Stockholms-brats ni skulle vara eller? :P

Hampus tycker sig vara The Man


Vi har nu varit i Byron Bay i narmare en vecka och forvantingarna var hoga da typ alla som vi traffat under resans gang utsett Byron till sitt favoritstalle pa ostkusten (om man raknar bort Fraser och Withsundays forstas). Byron Bay ligger ca 2 timmar med buss soderut fran Surfers Paradise, och nu har jag hittat stallet dar alla surfarna verkligen haller hus. Har ar det hippiestyle sa det skriker om det, och det ar leva for dagen som galler. Massor av sma mysiga butiker och cafe'er, ett riktigt feelgood-stalle. Folk ar totalt avslappnade, surfar eller chillar runt pa stranden om dagarna och pa kvallarna har vi hangt mest pa "Beach hotel" som ar en jattestor inomhus och utomhus-pub med liveband varje kvall, svinbra. Forsta tre natterna bodde vi pa Aquarius hostel, bland de battre hostelen jag bott pa faktiskt, stora rum, frascha toaletter och balkong/uteplats (idag hade vi en odla pa varan uteplats, och da menar jag verkligen en stor leguan! Han heter Jack-Oskar).
Jack-Oskar!

 Det ar Byron-priser pa boendet dock sa Elli och jag trodde att vi fatt den briljanta ide'n att byta till hostellet rakt over gatan for att spara nagra dollar om dagen. Detta var ett stor misstag och jag tanker ignorera att jag nagonsin bott pa det stallet. rummen var jattesma, toaletterna som lag i en separat byggnad var typ ackliga och det var sjukt varmt pa rummet, och da menar jag verkligen olidligt. dessutom fick vi ingen gratis middag pa det stallet, vilket Aquarius hade. Fran och med idag ar vi tillbaka dar igen, kanns kanon.
Vi har umgatts mycket med Sol, en tjej fran Tyskland (hon var roomate med oss forsta vandan pa Aquarius) och 4 norska tjejer fran Stavanger; Line, Tonje, Siri och Kitty. Vi har haft nagra riktigt skoj dagar med dessa gulliga tjejer :) Forsta gangen som Elli och jag hangt med en grupp kvinnfolk under en sadan har lang period. Det har varit kul som lite omvaxling faktiskt.
Jag, Tonje, Elli,
Line, Siri, Kitty, Sol
Traffade Karim och James som vi blev vanner med i Melbourne for 2 manader sen.
Tonje the surfer

Main beach, Byron Bay
slap the goon Siri!

Something this bad needs to be slapped!
Sol och Siri
Elli, Sol, Line, Tonje,Jag,Kitty, Siri
sexy chics

Forsta dagarna lag jag och stekte pa stranden i flera timmar, detta har resulterat i att jag numera flagar pa ryggen och i ansiktet, inte okej! och jag har fatt jordens munsar pa underlappen som dunkar och gor ont. kandes typ som att nagon statt och stampat pa underlappen med all sin kroppstyngd nar jag vaknade i morse. Gick till apoteket och fick nagon vit salva som ser ut som bullshit, men jag mar atminstande psykiskt battre nar jag har den pa. Ibland ar placeboeffekt saa nice, haha.
leva livet
 chillar i Byron Bay
cool draker i for av ett skepp


I lordags akte jag tillsammans med Siri, Kitty och Line till Nimbin, en by ca 2 timmar med bil innat land, som ligger omgivet av gronska, praglad av 70talets hippiekultur, och ar tillhall for de riktiga lirarna. Vi akte med en dubbeldackare malad i sprackliga farger och chaufforen som hade dreadlocks och korde bussen barfota, blaste sapbubblor ut genom fonstren medan vi korde.  Haha, fyfan vad flummigt det var.
Nimbin ar valdigt speciellt, dar finns sma butiker och allternativa shoppar som salde allt fran smycken till vintage-klader till lattare droger. Bade Byron Bay och framforallt Nimbin ar extremt drogliberala platser, och polisstationen i Nimbin var ett skamt. Det stod praktiskt taget folk lutade mot vaggen till polishuset och rokte pa. Vissa lirare var riktigt inbitna och hade nog spenderat lite for lang tid i Nimbin, men vi motte en hel del intressanta original i butikerna och pa gatan. Vi gick aven in pa museet i Nimbin - det sag ut som en stor loppmarknad! sa himla mycket konstiga grejjer fanns det dar.
Pa vagen tillbaka stannade vi till vid floden och nagra badade. Jag stod och pratade med en kvinna som salde egengjorda smycken i bakluckan pa sin bil, riktigt kul kvinna, fodd och uppvuxen i Nimbin, haha.
Flower Power
Jag, Siri och Kitty Cat
Nimbin
graffitti
hippie-gang
min nya pojkvan

haha
Line och kitty, Nimbin museum


vackert i New South Wales.

Pa lordagskvallen gick vi till Beach hotel spom vanligt och nar de stangde vid tolv vandrade vi vidare mot "Cheeky Monkeys" - Magaluf slang dig i vaggen, typ. Folk dansar pa borden och det ar full kalabalik, inget for den lugne. Traffade tva killar fran Danmark i kon till in till C.M, Nikolaj och Tobias. Vi mottes upp utanfor klubben nar den stangde runt kl 3 och ingen av oss kande for att ga hem och lagga oss, sa Nikolaj klackte den briljanta ide'n att vi skulle vandra upp till fyren uppe vid Cape Byron for att titta pa soluppgangen. Sa det gjorde vi, och det ar en sa vacker upplevelse sa det ligger fan tio 10 pa min lista over vackra saker jag sett i mitt liv!

Vi tre startade varan vandring utmed stranden vid kl 3:30, klattarde upp och ner for klippor, och vadade genom vattnet sa att vi var blota upp till midjan stundtals, och det var totalt kolsvart ute, sa mam var lite skraj ibland. Efter ett tag kom vi fram till sjalva "berget" dar fyren stod och borjade vandra runt bland rikemanshusen som var placerade med den vackraste utsikten over bukten. vi hade problem med att hitta sjalva stigen upp till fyren (eftersom att vi inte tagit den vanliga, normala vagen upp) sa efter en halvtimmes traskande i villaomradet borjade vi bli oroliga att vi inte skulle hitta fram i tid. Till slut gick vi tillbaka dar vi borjade vid stranden och nu nar det hade borjat ljusna sag jag att det fanns en skylt! sa jakla typiskt haha. Vi vandrade vidre uppat, och det var manga manga trappor. Vi var helt slut nar vi kom upp, och jag vill inte ens tanka mig hur varmt det hade varit om vi gatt samma vag dagtid i stekande sol.
Uppe vid fyren stod ett 20tal andra personer och klockan hade hunnit bli narmare 5 nu. Tobias bjod pa den ackligaste chokladen vi nagonsin smakat, och vi satt och snackade om vandringen och livet i storsta allmanhet medan vi invantade soluppgangen. Nar solen antligen gick upp var klockan narmare 5:30, och det var ett sadant dar magic moment, en av de dar fa stunderna i livet som man vill spara i sitt minne for evigt och aldrig glomma hur det kandes. himlen blev rosa och nar de forsta stralarna syntes i horisonten och lyste upp Cape Byron och Byron Bay hade vi nog alla gashud. Alla var helt tysta. Det var sa himla vackert!!!
Vi satt kvar och varmde oss i solen, eftersom vi alla fatt blota klader under vadandet i vattnet. Nar vara ogonlock blev tunga och gaspningarna blev ihardigare borjade vi varan vandring ner igen. Det kom  att bli en storre utmaning an jag hade forberett mig pa. Vattennivan hade stigit avsevart sa det blec att klattra pa vassa klippor for att ta sig runt till stranden.
Vi traffade pa ett par fiskare som vi stannade och pratade med en stund. De skrattade at min festoutfit som jag fortfarande hade pa mig och sag nog hur trotta vi var. Vi gick aven ut till nagra utkiksplatser pa vagen och vinkade at morgonens forsta surfare -aterigen, gud vad vackert.
7:30 var jag tillbaka pa hostellet och motte Elli som skulle ga och ata frukost. Jag hoppas att hon orkar ta sig upp till fyren for soluppgang nagon dag hon ocksa, for mina ord rackte inte till for att ens beskriva for henne.
Jag behover val inte ens namna att gardagen blev ganska seg, men det var det verkligen vart!

05:00
05:15
05:30


Det varsta var att min kamera givetvis dog efter bara ett par bilder. Gud vad jag svor over detta, speciellt nar Nikolajs kamera ocksa dog efter bara nagra kort. Sa detta ar nagot vi far spara i vara minnen.

Men googla "Cape Byron lighthouse" och kolla pa bilderna dar, sa far ni en bild av hur det sag ut!! Detta ar aven Australiens ostligaste punkt, vilket kanske kan vara kul att veta.
man kan se fyren om man kollar riktigt noga.Pinnen som sticker uppur gronskan. vi gick harifran dar bilden togs upp till fyren.


Detta blev ett langt inlagg, men hoppas att ni har orkat lasa. Nu har vi mindre an 2 veckor kvar i Australien, vilket kanns valdigt bittersweet. Jag kanner att vi har sett allt det jag ville pa oskusten, och det ar jag valdigt glad over. Nya Zealand kommer sakert att bli en helt unik upplevelse det med, och jag har hort manga manniskor prata riktigt bra om NZ. Jag hopps bara att jag kommer att kunna bevara alla minnen fran den har resan.

Har haft nagra dagar nar jag funderat mycket pa alla er som betyder sa mycket darhemma. Fast man har otroliga dagar harborta, sa ar det ju aldrig som hemma. Allting ar pa lanad tid nar man reser och aven om vi inte pratar sa mycket om det (och det alltid gar over valdigt snabbt) sa langtar bade jag och Elli hem till er nagra stunder varje dag. Men jag kan inte saga att jag langtar hem till januari i Eskilstuna, Maj later sa mycket battre!

Skanker aven en tanke till en speciell van darhemma som betyder mycket for mig. Hoppas att du har en bra dag idag och inte har for mycket morka tankar, efter regn kommer alltid solsken, jag lovar.

Kramar

Surfers Paradise!

Eftersom att dagarna bara studsar fram och vi aker vidare till Byron Bay imorgon, ar det dags for en uppdatering!(sa att ni inte tror att jag har dott eller nagot;)

Efter Sydney landade vi i Brisbane igen och tog en natt pa hostel dar innan vi kunde resa vidare nerat Gold Coast och Surfers Paradise. Nar vi var framme hade det klantat till sig med bokningen av hostel, rejalt irriterade fick vi checka in pa ett annat hostel, lyckligtvis precis bredvid det vi skulle bo pa sedan. Vi fick bo i en lagenhet ganska centralt. En lagenhet kanns ganska lyxigt, och man betalar egentligen inte mer an pa hostelet, men hela den sociala biten forsvinner, sa vi checkade in pa Backpackers In Paradise dagen efter. Egentligen ett av de samre hostelen jag bott pa, ganska skitiga rum och rent ofrascha toaletter, men manniskorna som bor har, har gjort vistelsen riktigt kul. Det ar helt sjukt vad skona folk det finns, trivseln har varit hog. Framforallt Hannes, Hampus, Niklas, Danne och lite annat svenskt folk har forhojt stamningen kan jag lova. Det kanns som att halva Sverige ar i Surfers for tillfallet, det ar nastan sa att det inte ens ar kul alltsa. Framforallt skane borde sakna en stor del av sin befolkning darhemma, haha. Dessutom verkar det vara overskott pa killar sa det skriker om det. Vart fan ar alla tjejer??
Forsta kvallen gick vi pa rundvandring i Surfers, och staden som ar relativt liten (tror den har typ 70 000 invanare, men det ar sakert minst lika mycket turister utover det) - har verkligen en imponerande skyline av skyskrapor och en grym strand! Det gar inte att ta nagra fridfulla simturer har inte, och jag fattar varfor det ar surfarnas paradis  , vagorna ar jattehoga, haha vad man skrattar nar man inte kan sta pa raka ben nar vagorna slar emot en, flyger runt som en vante.
  Det har varit rekordhett under dagarna har, igar holl jag pa att avlida av varmeslag nar jag bara skulle ga till affaren. Visst, som svensk klagar man alltid pa vadret, och det har verkligen verkligen varit varmt (!!) narmare 40 grader skulle jag tro igar - men jag har varit pa sa himla bra humor, jag tror seriost att solen gor mig glad, och efter vad jag har hort sa ar det rekordkallt i Sverige for tillfallet, sa det ar bara att blunda och njuta antar jag.
Annars har dagarna har varit de mest kravlosa hittills under resan skulle jag tro. Sol, bad, umgas med roligt folk och Surfers Paradise ar verkligen partymecka, helt sinnessjukt. Det ar aven sinnessjukt dyrt sa darfor drar vi vidare soderut imorgon. Byron Bay ska tydligen inte vara battre, vi betalar dubbelt sa mycket i Surfers och nastan 3 ggr sa mycket for en natt i Byron mot vad vi gjorde uppe i Cairns. "Hogsassong" kallas det tydligen, ptf! Men vissa stallen maste man bara se och uppleva nar man ar har.
Ett litet hopplock av bilder fran Surfers Paradise kommer har, har varit dalig med att ha med kameran pa vara sma aventyr pa senaste; sitter och lyssnar pa 'David Guetta ft. Kid Cudi- memories', medan jag fixar med bloggen. sa himla bra! vill ta hit mina underbara vanner fran vinterland!
forlat for att jag inte svarar pa era mail sa snabbt som jag vill, men just nu gor jag bara korta besok pa internet, ska battra mig sen, promise.


surflektion
haha gud vad vi garvade at detta paret. En bra paminnelse att aldrig ta med sig mat till stranden!

Surfers Paradise!
ser ni faglarna pa racket?
in Paradise
manga surfers
maktiga byggnader


varldens hogsta accomodation-building.
mot stranden
Backpackers night out! Helena, Elli, jag (kastade hatten efter en timme, blev tokig pa den)
Backpackers night out
stalmannen was there
Danne, Hampus och Hannes :)
Aussie baby!
poolen pa hostelet
Hannes och Hampus



Niklas ar tjurig och ater Nutella direkt ur burken.
Sen ville han ha en mer serios bild pa min blogg (dock fortfarande med Nutella runt munnen)
Skane, (och framforallt Eslov) ringde och ville ha tillbaka dig Niklas!! :D

 

 
och sist men inte minst arets bild pa Hannes!! Haha fick med nar han ramlade pa trottoaren harom"dagen". alskar ansiktsuttrycket. det ar inte latt nar det ar svart.
Haha

Har i flera dagar funderat pa en gata som Hampus stallde mig i fredags. ALLA vet svaret utom jag, och jag blir tokig. har nagon hort den har, eller kan hjalpa mig med ett svar??

Du har dott och gar pa en gata. Plotsligt grenar sig vagen at tva olika hall. Dena ena vagen leder till himmelen och den andra till helvetet. Dar gatan delar sig star tva stycken tvillingar. den ena talar alltid sanning och den andra ljuger alltid. Du far stalla EN fraga till dessa tvillingar for att fa reda pa vilken vag som ar till himmelen. vilken ar fragan?

jag maste maste maste hitta svaret innan vi aker imorrn. Den enda ledtraden jag fatt ar att det ar en fraga som bada tvillingarna skulle ha svarat samma sak pa.

Hors snart igen, saknar eer!!



Sydney

Ett till inlagg ska vi val kunna klamma in innan vi lamnar Sydney.
Killen som vi hyrt varat rum av, Andrew, har skott hela uthyrningsgrejjen pa samsta mojliga satt. Elli har fatt ringa och tjata pa honom om att vi ska fa tillbaka varan deposit pa 250 dollar VAR i cash innan vi flyger ikvall. Efter mycket om och men skulle han be sin polare komma med pengarna till oss imorse innan 7:30, eftersom Andrew sjalv befinner sig i Tasmanien for tillfallet (!!!)
Klockan 10 hade polaren annu inte dykt upp och fy sjutton vad arga vi var!! sa Elli fick ringa aterigen och det hela slutade med att vi fick besoka Andrews kompis arbetsplats (!!!) i Sydney for att fa vara pengar. Nu har vi dom i alla fall, och vistelsen har varit jattebra, som tur ar for Andrew m. vanner!! Hade jag inte trivts sa bra i lagenheten hade det tagit hus i helvete i morse kan jag meddela. Och mitt morgonhumor ar inte det basta. Vi fick ingen information om sopbilen som kom igar och vi hade ett berg med sopor pa bakgarden, plus att han har valt att svara pa var 5:e samtal i snitt nar vi forsokt na honom. Han skulle bara veta hur manga som har sovit GRATIS i hans lagenhet over nyarshelgen, mohaha. sa har sag det ut i varat rum nar Joel, Oskar och Calle bott hos oss ett par dagar;

Glomde lagga upp varan gruppbild fran Darling Harbour ocksa sa har kommer den pa Ellis begaran:
jag, elli, calle,joel, oskar


I lordags tog vi baten till Manly Beach, dar Toves pojkvan Erik bor med sina vanner Erik2 (Hasse) och Viktor just nu. Vi hade gjort i ordning oss innan vi skulle ga till baten eftersom att det var planerat att vi skulle ga ut pa The Ivy, en av de finare klubbarna i Sydney, senare pa kvallen. Vi traskar i godan ro genom Botanical Garden nar himelen plotsligt oppnar sig och vi blir totalt dyngsura.
redo for klubb? :P

Eftersom vi redan missat den bat vi skulle ha akt med sa var det bara att traska vidare for att forsoka hinna med nasta. Haha, gud vad vi garvade, typiskt oss att raka ut for sadant. Faktum ar att det har regnat en himla massa har i Sydney, och vi hade valdigt tur med nyarsvadret om man tanker pa hur det sett ut de senaste dagarna.

Fran baten kunde man se delfiner i vattnet:) Nar vi kom fram till Manly blev vi uppmotta av Erik, Erik och Viktor, solen sken nu och Manly verkar vara ett riktigt fint stalle att spendera en dag eller flera pa. far se om vi hinner med det nasta gang vi kommer tillbaka till Sydney. Vissa sager att den stranden ar finare an Bondi. Detta vet vi inte heller eftersom vi aven sparat Bondi beach till nasta besok pga det halvtaskiga vader vi haft.
Killarna bodde precis vid stranden och grillen sattes igang pa balkongen, riktigt mysigt! Senare traskade vi ivag till ett annat hus for att mota upp flera av deras vanner och Eriks syster. Det blev en riktigt rolig kvall med spel, skratt och annu mera regn nar vi kom in till Sydney. Jag sag ut och kande mig som en slickad katt nar jag kom in pa The Ivy. Det var for ovrigt en riktigt haftig klubb, dansgolvet hade dock uppet i tak sa man fick sig en harlig dusch nar man dansade, hehe. En droppe mer eller mindre liksom. Kvallen avslutades pa ett lite annorlunda satt i Kings Cross.
Bade Elli och jag hade en riktigt skoj kvall, och vi saknade varan Tove massor!!! Denna bild ar tillagnad Tove Hellberg med karlek fran Sydney:
 Vi alskar dig.

Lite mer bilder fran kvallen kommer har:
Manly
Erik, Elli, Erik
Viktor, Erik, Erik, Benstumpen
Viktor, Erik och syster Anna
Jenga
Akrobaten Erik
Asgarv

Dar sabbades allt ;)
En svang om for Anna och Erik pa The Ivy
dansgolv med oppet i tak
Hej Tove! :D
The Ivy

Pa sondagskvallen hade vi lite avskedsmiddag med Etunakillarna och efter det besokte vi Sydney Tower. Det var sjukt fint att se kvallstid! Hade garna sett samma vy i dagsljus ocksa, men man kan inte fa allt. Tog helt vardelosa bilder uppifran tornet, det gar inte att ge en rattvis bild av utsikten kvallstid.

Sydney Tower, 260 meter hogt.



Det hela avslutades med glass pa Movenpick och ett besok till Casinot. Oskar kammade faktiskt hem en liten vinst.
sjukt god chokladglass!
laddade for Casino

Inatt sov vi varan forsta natt helt ensamma i lagenheten. Den ar anda pa fyra vaningar sa det var ganska mycket space med tanke pa att vi stundtals bott sakert 8-10 pers dar. Ganska lungt och skont dock :) Fast vi sakande Joels "Alla barnen-historier" haha. NOT!

Igar mottes vi upp med Max och Max (bada heter Maximilian) utanfor Operahuset. Den ena Max var ju med oss pa Fraser Island, sa det var ett kul aterseende. hans kompis var en trevlig prick fran Belgien. Vi hade lite hang i parken, riktigt fin vy over Operhuset kvallstid och sedan gjorde vi ett besok upp till Kings Cross.
Det har varit en hel del aterseenden har i Sydney, det har varit kul!
MaxElliMax, Totalmaxat!!

Nu ska jag bege mig tillbaka till lagenheten och packa ihop mina grejjer. Fick precis sms fran Elli, hon sitter och tittar pa "Roadtrip" for typ 6:e gangen. Hon kan typ alla repliker nu. Sa jakla rolig film, se den.
Klockan 22:05 gar planet upp till Brisbane igen och imorgon vid 13:30 tar vi bussen fran Brissie till Surfers Paradise! See you there:)
//Sandra

HAPPY NEW YEAR! update from Sydney

Detta blir det forsta inlagget fran ar 2010, helt sjukt. Har matt som en prima ballerina idag, faktiskt. Hatar egentligen 1 januari, nytt ar med nya planer som oftast gar at helvete, ja- sa brukar faktiskt kanslan vara for min del. MEN, i ar ar jag sa himla positiv och ser fram emot vad detta ar har att erbjuda. Visst tror jag att det hjalper till att jag ar ute pa varsta basta resan, men forra aret var tufft pa manga punkter och jag tror att "what dont kill you - makes you stronger". Kanske graver man sig upp lite snabbare for varje gang man hamnar i den dar gropen. Erfarenheter och tankar fran 2009 gor att jag idag vardesatter vanskap mest av allt, arlighet, raka puckar och skita i allt trams som gor en olycklig. Detta ar svarare an vad det kanske verkar. Vissa saker sitter djupt rotade i sjalen och dessa minnen och erfarenheter kommer alltid att vara en del av dig, anvand dem till att bygga en starkare individ som du ar stolt over. "Nothing very very sad and nothing very very bad last for very very long". Dessa ord stod pa en krog-toa i St Kilda Beach i Melbourne, sa javla sant!
Detta ar ska jag forsoka lita mer pa personer igen. Det tror jag att man mar battre av.

Slut pa predikningar.

Elli och jag ar i delstaten New South Wales, - for att vara exakt; Sydney!!
Tankte lagga upp lite bilder fran Australiens storsta stad pa 4,5 miljoner invanare. Vi bor i en lagenhet som vi kommit att trivas mycket bra i, forutom kackerlackor i koket (nar man glommer mat framme) och uteliggare intill husknuten (totalt harmlosa, en hade till och med en laptop uppslagen pa sin lilla madrass som han hade lagt ut pa graset) fick inte riktigt det att ga ihop men...
vi bor i mittenhuset pa andra vaningen
supersnuskig baksida
Uteliggarna intill husknuten
rummet

Vadret har varit sisadar, sa vi har skjutit upp besoket till Bondi Beach. det har varit varmt och kvavt med lite smaskurar fran och till. Det var dock riktigt fint i tisdags, da blev vi branda nar vi var ute pa promenad. Botanical Garden intill Operahuset knacker Central park i N.Y med hastlangder, gud vad fint det ar!

feluppladdning men det bjuder vi pa

kort taget fran Kings Cross

Sydney
Sydney
Sydney
Harbour bridge

Harbour Bridge
Operahuse

Kort taget fran trappan pa Operahuset
Vy fran Botanical garden
Jag i Botanical Garden
Botanical garden
Botanical Garden



Pa mandagskvallen mottes vi upp med Oliver som var varan rumskompis i Cairns (samtidigt som Spenser). Vi bjod over honom och hans kompis Stephen till lagenheten och det blev en jakla massa tyska snackat eftersom bade Oliver, Stephen OCH de vi delar lagenhet med ar fran Tyskland.

Joel, Calle och Oskar anlande aven sent i mandags kvall och hade ingenstans att sova. Elli och jag som bada tva ar storasystrar sag det som en sjalvklarhet att ta kuddarna fran soffan och bygga om hela varat rum till en stor sleepover. Dagen efter skulle killarna checka in pa sitt hotell, men det blev tydligen nagot fel med deras bokning sa de stannade ytterligare en natt. Det har varit skoj och vi hade en heldag pa stan i onsdags da vi bland annat besokte Darling harbour och Sydney Aquarium, maktigt!
Darling harbour
Sydney Aquarium



Darling Harbour

Drickapaus, Oskar & Joel

Pa onsdagskvallen fick vi aven besok av Christoph som vi larde kanna i Melbourne och hans kompis Malte (aven dom tyskar). De hade hyrt en "campervan" och har akt fran Melbourne till Sydney och ska vidare upp halva ostkusten tror jag. Det var ett kul aterseende, att traffa manniskor igen som man trodde att man aldrig skulle se igen. Vi bestamde oss for att fira nyar ihop eftersom att ingen verkade ha en vettig plan for nyar forutom att se fyrverkeriet vid Harbour Bridge. De vi delar lagenhet med var upp redan klockan sju pa nyarsmorgonen for att borja koa till parken med bast vy over Sydney Harbour. Detta pallade inte vi eftersom att detta skulle innebara att vi skulle behova tillbringa flera timmar i ko (parken hade maxinslapp pa 20 000 pers) och det verkade lite val magstarkt att borja koa 16 timmar innan 12-slaget.
EN DEL av kon till M.point (park) pa Nyar

Strax efter tolv pa dagen var jag sjukt stressad att komma ivag ut pa stan eftersom att kon till parken ringlade sig langre och langre och vi kunde se tusentals australiensare och turister koa upp pa backen nara varan lagenhet. Jag hetsade Elli lite att komma ivag tror jag, men det visade sig vara ganska tur for det var full kaos pa gatorna. Folk vallfardade till olika utkiksplatser runt hamnen och det var redan svart att ta sig fram pa gatorna.

Vid 13:30 motte vi upp Christoph och Malte vid Campell Cove, stallet med absolut bast vy over Harbour bridge och hyffsad vy over Operahuset. Det var pa dessa tva stallen som fyrverkerierna skulle ga av stapeln.
Nu borjade en evighetsvantan. Det lilla torget vi suttit oss pa blev snabbt folkfyllt och stamningen var hog. Det var absolut svarast att ta sig till toaletten, senare pa kvallen tog det nog 40 minuter att ga till toan och tillbaka, en stracka pa 200 meter pga tusentals manniskor slagit lager vid hamnen. Det spelades kort, musik, ats och dracks. Vi slumrade till lite i omgangar, men jag fick med Malte och Elli pa nagra parti Yatzy, jag har verkligen svart att sova dagtid, dessutom utomhus. Vid 19-tiden kom aven Oliver, Stephen och Anne. Det var maktigt att se alla manniskor som samlats runt Sydney Harbour, vet inga siffror fran detta nyar men det beraknades vara 2,5 miljoner manniskor som skulle rora sig runt Sydneys centralare delar. Det borjade skymma och folk borjade vakna till och kanna feststamningen.
Elli slaggar, Malte, Christoph
Elli och Malte, operahuset i bakgrunden
vi vantade och vantade...
Christoph tar en powernap
Brillmongon
Yatzy-drottningen!
man blir flummig av att vanta hela dagen
Elli, Malte
Jag, Christoph
forvantansfull! (6 timmar kvar?)haha
Operahuset vackert i skymningen


klockan 21 var "lilla" fyrverkeriet for barnen och klockan tolv var det storsta fyrverkeri jag nagonsin sett!!! Helt jakla otroligt, vi stod bara och gapade allihopa. Men sen ar ju Sydney kant for att satsa mer pa nyarsfyrverkerier an nagon annan storstad.
Harbour Bridge by night
Oliver och Stephen
Christoph, Jag
Nedrakning!
Glada tjejer
5,4,3,2,1

Harbour Bridge lyses upp

Happy New Year!



blev inte manga bilder pa sjalva fyrverkerierna, vi hade fullt upp med att titta. Googla vettja, helt otroligt!

Efter tolvslaget var det folkfest pa gatorna, alla var helt i extas och klubbarna runt om i centrum spelade musik ut mot gatorna, sa man behovde inte ens ga in, dansgolvet var utomhus. Vid 3tiden borjade Sydney-polisen mota ut allt partyfolk fran centrum. Det var ganska kul att se hur de kampade med vissa manniskor som vagrade ge upp festen, haha.
Tror vi var hemma nagongang runt halv fem i morse.
detta ar vad vi kallas streetdance
Hela gruppen samlad frv. Anne, Stephen, Elli,Malte,Jag, Oliver och Christoph
kl 3:30

Farbror Polisen kom.


Det var det maktigaste nyarsfirandet jag sett i hela mitt liv och det var sa himla vart att vanta drygt 10 timmar.
Lagger upp lite bilder, men det var sjukt svart att fa till snygga bilder nar det var morkt.
Hoppas att ni hade ett kanon-nyar! Fick ett samtal halv elva i morse av Linda,Tove,Sara,Ingela och Fia som precis hade firat sitt tolvslag. Sa konstigt det kan kannas med tidsskillnad ibland :D
 tack for det mina sota flickor!!!

Puss Och Kram fran Sydney!!


RSS 2.0