Cairns!

Hade en liten detox fran datorn i nagra dagar. Framst for att vi inte har nagra bra internetmojligheter pa hostelet just nu och sen for att det har hant sa mycket harborta.

Nu befinner vi oss alltsa i Cairns, som ligger i delstaten Queensland i nordostra Australien. Snacka om vadervaxling, aterigen befinner vi oss i ett tropiskt klimat likt Thailand, och med upp emot 35 grader varje dag. Sa jakla skont att bara slanga pa sig en t-shirt och ga ut varje morgon - men det galler att smorja in sig!
Det var till att ga upp tidigt i onsdags morse for att ta flyget klockan 7. Resan tog 3,5 timme och vi ligger nu 9 timmar fore Sverige.
Eftersom vi har trivts bra med hostelkedjan "Nomads", har vi kopt ett rabattkort och fick de 2 forsta natterna gratis pa "Nomads beachhouse" i Cairns. Det later dock flottare an vad det var, det lag inte speciellt centralt och det var varmt sa in i sjutton eftersom man inte fick anvanda deras AC, vilket skamt. Vi traffade dock en jattetrevlig tjej, Nicole, fran nederlanderna som vi har hangt lite med.



Cairns ar relativt litet och ligger vid havet. staden fungerar framst som utgangspunkt for resor till  Stora barriarrevet, fallskarmshoppning, dykning, rafting, turer till regnskogen och andra extremupplevelser. det kryllar av backpackers och ar lite liv i luckan vilket vi gillar. Definitivt en kontrast mot den lite kallare storstaden Melbourne. Vi har nu bytt hostel sa vi bor precis vid strandpromenaden i Cairns, jattevacker ar det. De ha aven byggt en "lagun" (asstor pool) vid strandpromenaden dar alla badar. Av olika anledningar finns det ingen strand att bada vid da det anses farligt att gora det i det har omradet. Lagger upp nagra bilder fran strandpromenaden och en BBQ vi hade med hostellet i fredags kvall.



For er som undrar angaende den den har bilden sa delar vi rum med en smatt galen engelsman, Michael. han mobbar Elli for alla hennes har och hudprodukter. Detta ladde till att vi gomde hennes kramer nar hon var pa toaletten och avslutade med ett krig av raklodder vid ettrycket pa natten. hahaha, sa javla roligt. Den har far du bjuda pa kara Ellinor Oskarsson.

Veckans stora handelse var dock igar da vi akte ivag pa White Water Rafting (forsranning) I Tully river 1,5 timmes bilfard soder om Cairns. Det var det mest adrenalinpumpande, roliga och skrammande jag nagonsin gjort. Vi hade varldens basta Ben som guide, och jag maste saga att ogonblicket som skramde mig mest var nar Ben ramlade ur gummibaten mitt i en fors och vi andra 7 turistande grongolingar dundrade vidare ner for forsen och fastnade med baten en bit bort. Liksom, guiden ska val i alla fall kunna klara av detta utan att trilla ur. haha, nejda men han var asduktig och vi hade en kanondag med mycket skratt. Jag later bilderna tala for sig sjalva ;D
det fanns tydligen alligatorer i forsen/floden ocksa. lyckligtvis stotte vi inte pa nagra...








Kommentarer
Postat av: Sara

Fy fan va sjukt! Trodde aldrig att du skulle våga dig på sånt där SandraEmelie! Och vad är det för kille som är på bilden med dig? vava? Kära inte ner dig i någon nu bara, så du inte kommer hem till oss sen ;) hihi. Massor med pussar

2009-11-29 @ 21:40:37
Postat av: Linda

Och PUSS på dig också!

2009-12-01 @ 20:56:15
URL: http://lthorsell.blogg.se/
Postat av: birgitta

du skulle ju va redd om dig jänta.

2009-12-02 @ 09:22:47
Postat av: Frida

Gums, saknar dig otroligt mycket! Hoppas ni har det bra, vilket ni ser ut att ha! :) Meh va fan forsränning, jag trodde inte bodil skulle våga sådant! Love

2009-12-05 @ 11:15:30
URL: http://fridaceciliasvennerback.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0