Kuala Lumpur och Chiang Mai! from Malaysia to Thailand..

Nu har det hant grejjer vill jag lova!

Lamnade Bali i mandags kl 13:55 och landade i Kuala Lumpur, Malaysias huvudstad vid 17-tiden. Jag hade fatt i uppgift att boka hotell, och hade blivit tipsad av Paal att bo i "Chinatown". Vi hamnade nastan dar. "Little India" blev det, ganska trevligt det med!
Tog taxi fran flygplatsen in till KL som ar en stad pa 4-6 miljoner invanare, beroende pa hur man raknar med ytteromrade osv. Markte direkt att jag gillade stamningen, det var liksom en positiv kansla fran start. Hade fruktat att det skulle kannas som Bangkok. Inget ont om Bangkok, det ar trevligt pa sitt satt men sa JAKLA stort och hetsigt. Kuala Lumpur kandes dessutom renare och folk ar inte pa dig och tavlar om din uppmarksamhet i varje gatuhorn. Sadant uppskattar vi!
Daremot var det 35 grader varmt under tiden vi var dar. Det ar jaavligt varmt!!
Alla taxichaufforer vi akte med agerade stolt mini-guider dessutom, asbra. Blev forvanad over hur mycket engelska dom kunde aven om dom pratade hellre an bra.
Bilko in mot KL.


sjukt mycket vespor och mopeder i de asiatiska lander vi besokt!



Eftersom vi hade snalt med tid i KL gav vi oss ivag pa sightseeing omedelbart mandag kvall. Otroligt fin stad!


Kuala Lumpur

Petronas Towers

ElliPelli i KL!

Enormt kopcentrum!

Sushi-Train. Gotta Love it!

Cotton on is the shit. Elli i nyinkopta All Stars fran Kuta!

Jag ar skeptiskt till Tiger "Mr Otrogen" Woods. Go Elin, ta barnen och Tigers pengar och flytta hem till Svea.

Utanfor Pavillion Kopcentrum.

Petronas Twin Towers. Varldens tredje hogsta byggnad, 88 vaningar.




Du & Jag

Pa tisdagen var det upp tidigt som gallde. Vi ville utnyttja dagen till 100% och det gjorde vi ocksa. Tog forst en promnenad till Independence Square. Otroligt varmt, typ 35 grader, vi funderade over hur vi skulle overleva dagen. Tydeligen ar den lagsta dagstemperaturen pa aret runt 22 grader och den hogsta upp emot 40 grader. 

Independence Square. Varldens hogsta flaggstang, 100 metern hog.

Malaysias flagga.

Vid Independence Square tog vi taxi upp mot Lake Gardens. Har besokte vi en fjarilspark och gick sedan totalvilse i Lake Gardens. Elli sager sig aven ha sett en orm har, men jag blundar och sager att det ar ett pahitt! Waaah!

Lake Gardens. "Buttefly Park"

Sjukt fin fjaril.

Vy fran Lake Gardens.

Vi akte till 2 olika kopcentrum. AC ar sa underbart!! Besokte en djuraffar pa hogsta vaningen dar de hade igelkotttar i bur, massa sota katter, hundat och hamstrar!
Sedan behovde vi vila fotterna och gick for att se "Alice in Wonderland" i 3D for 30 kronor. Johnny Depp is King!

Igelkottar i bur. What, liksom?

Kvallen bjod pa marknad i Chinatown. Battre an forvantat faktiskt! antar att vi ar hardade efter all hets i Kuta, for jag blev forvanad over att folk faktiskt lat oss vara nagorlunda i fred och titta pa grejjer utan att dom skrek sig hesa med olika priserbjudanden.
Kommer vara sjukt forvirrad i E-tuna nar jag kommer hem. Ingen som forsoker fa mig att kopa nagot? Ingen som kan ge mig ett battre pris an 199kr? INGEN?  Halla? Jag ar blond och svensk. Halvera priserna, genast! Jag buder 20 Baht!

Elli i Chinatown.

i Chinatown testade jag pa "Fishmassage". Man sticker ner fotterna i ett akvarium fullt av sma minifiskar som borjar ata hud fran dina fotter. Detta later varre an vad det ar. De ater bara dod hud som inte ska vara pa dina fotter, typ om du har harda halar. SKITBRA for backpackerfotter mef andra ord.
 Det kittlades som in i tusan och nar jag skulle byta till akvariumet med storre fiskar fick jag panik.Det kandes som att fiskarna pussade mina fotter, men for min del hade det rackt med 10 fiskar istallet for narmare 100 eller vad det kan ha varit!!   Ska bli kul att se Ellis video pa detta senare. Mina halar blev i alla fall lenare och fiskarna fick gratis mat. Tva flugor i en small!!

Fishmassage! jaklar vad det kittlades.

Pa onsdag (24:e) morgon hade vi blivit lovade att bli upphamtade kl 8:30 av en taxichauffor. Han skulle kora oss till flygplatsen for 70 ringit (140kr). Elli var tvungen att ga till en uttagsautomat for att hamta ut pengtar sa taxichaufforen skulle vanta utanfor marknaden som var utanfor hotellet. Nar vi kom dit var han inte dar. Vi hittade honom inte. Eller sa hade han dragit. Efter 5 minuters letande hittade vi en annan taxi som skulle skjutsa oss for 80 ringit till flygplatsen. Vi kom fram glada och nojda, men nar jag skulle skriva ut mitt boardingpass sager dom till mig att jag at pa FEL flygplats!!. Det blir till att hoppa in i en ny taxi och aka till den andra flygplatsen en halvtimme bort. Eftersom jag inte atit nagot kakar vi lunch pa "Starbucks" och i sista minuten springer vi ombord pa planet till Bangkok.
Mamma, Jag vet att du blir svettig bara av att lasa detta. Men jag kommer alltid fram till mitt mal. Ibland tar det bara lite langre tid eller kostar lite extra. Men jag lar mig alltid nagot pa vagen.

Flygresan gick bra och Elli hade en liten pojke framfor sig som kastade juiceforpackningar pa henne. Sjalv hade jag en Malaysisk hardrockare brevid mig.
Framme i Bangkok kommer Ellis ryggsack sa fint pa rullbandet. Min finns ingenstans.
Som tur ar hade vi inget annat flyg inbokat eller ens nagon plan, sa vi vantar pa Bangkok Airport tills nasta flyg fran KL kommer. Och dar ar min vaska!

Eftersom det ar politiska konflikter och sammandrabbningar i Bangkok valde vi att aka vidare. Vi bokade flyg till Chiang Mai,  en stad pa ca 700 000 invanare, 70 mil norr om Bangkok. Vi fick hjalp av en reseinformator pa Bangkoks flygplats att boka hotell och tur. (alskar hur organiserat det ar for turister i Thailand, om man vill). Maia som jobbar som kock pa Ica Maxi E-tuna, tipsade mig om Chiang Mai. "Har man inte varit i norra Thailand sa har man inte varit i Thailand", sa hon. Antar att hon syftade pa att Phuket etc har blivit for exploaterat.
 Vi blev upphamtade pa flygplatsen runt klockan 20:30 lokal tid. En man stod med skylten "Miss Errsson", haha. Hotellet ar helt okej. Det marks att vi ar tillbaka i Thailand. Toaletterna spolar knappt och duschen at en kran pa vaggen. Men vi har AC och Tv. Det kunde ha varit varre. Det ar hardcore living.

Idag (Torsdag) hade vi massa aventyr inbokat. Kl 8:30 blev vi upphamtade vid hotellet och akte 1 timme utanfor Chiang Mai dar vi fick testa pa "rafting" pa bambuflottar. Klen rafting om man jamfor med "Tully River" i Australien.  Men det var underbart dridfullt, och vi hade en jattegullig guide som ville guida oss kring Thailandsk natur trots att han var usel pa engelska. De gav oss farggglada hattar och lat till och med mig ha ansvar for baten. Det var INTE latt att styra vill jag lova.
Naturen var fantastiskt!!












Haha. A en riktig affarsman. (20 Baht = 5  kr)

Efter raftingen bjods det pa elefant-show. Sjukt intelligenta djur! De kunde allt fran att sparka fotboll till att mala tavlor. Djupt imponerande.







Elefanten Suda (5 ar) ar fan battre pa att mala an mig!!

Seriost kan ni fatta att en elefant har malat den har??

Sedan fick Elli och jag rida pa elefanterna i 50 minuter i skogen. Guiden hoppade till och med av sa att vi fick rida sjalva. Detta skulle aldrig handa i Sverige med alla lagar och regler. Maste saga att jag var liite radd for att elefanten skulle skena, men det var en grymt kul upplevelse! Tror till och med att vi fick den hogsta elefanten.









Efter ridturen fick jag klappa bebis-elefanten. Saaa gullig!!!





Innan lunch stannade vi till vid en marknad. En Thai-morsa skrek att sina 3-5 ariga barn  att de skulle salja armband till oss turister. Barnen var sa fina och gulliga och var mest intresserade av sina klubbor som dom fatt i "lon". Fyfan vad arg jag blev. Lat ungarna leka och salj dina egna armband kvinna!


Sedan fick vi aka "buffel med vagn" till lunchbuffe'n. Och JAG fick styra buffeln. Helt galet.




Efter lunchen stannade vi vid en orkide'-tradgard. Dey var valdigt vackert och jag forundrades over hur lite vatten en orkide' behover.  Rotterna hangde helt i det fria. Mamma och mormor hade alskat denna delen av varan utflykt.





Vi far se vad som sker efter detta. Ser ut som att vi ar pa vag mot Laos.

Hoppas att allt ar bra med alla vanner darhemma. And friends all over the world who are watching pictures.
Jag saknar er/ I miss You.

Xo Sandra


O'boy, vilket vackert vader. Solen skiiiner idaag!

Hej:)
Nu ar det sista kvallen i Kuta. Elli och jag har varit utan varat gang sedan i fredags da aven Sofia och Anna lamnade Bali for att resa vidare till Koh Tao. Langesen det bara var vi, men sen ar det ju aldrig trakigt med den kvinnan:)

I tisdags firades Indonesiskt nyar och detta startades med en karneval i mandags kvall, som vi gick och tittade pa. Det var riktigt kul faktiskt, balineserna hade byggt jattelika monsterfigurer som skulle skramma bort onda andar. Dessa bars upp av lokalbefolningen som gick i grupper pa led och spelade musik. Det var totalt 3 st byar som var i det karnelvaltaget som vi sag. Riktigt maktig upplevelse och valdigt kul att se eftersom att det inte var en fest till for turister, utan lokalbefolkningens satt att fira pa.

Tisdagen ar dagen da andarna sags vackas till liv och flyger over Indonesien. Darfor stanger dom pa de flesta stallen av elen och man haller sig inomhus for att andarna inte ska upptacka att det bor folk i husen. Agarna av varat hotell ar dock inte troende, sa de tog det inte sa seriost. Snarare sag de sin chans att tjana pengar pa oss skandinaver. Vi fick ett papper dar det stod att vi inte fick lamna hotellomradet pa hela dagen (da hade satt upp grindar vid utgangen), mat gick endast att bestallas i hotellets restaurang (alla affarer och restauranger i Kuta var enda stangda), man var tvungna att ha gardinerna fordragna, kolla pa tv pa lag volym och prata med sma bokstaver i poolen. Poolen var rejalt overbefolkad denna dag och promillen var hog skulle jag tro. Vi spenderade mestadelen av tiden i Jockes och Fredriks rum. Kollade pa film, spelade en jadra massa Fia med knuff och Yatzy och drack Bintang och Saft-vin.Tror vi gick och la oss runt 5:30 pa morgonen.
 Valdigt rolig dag och knapp grejj att vara "insparrad" pa Arena Hotell.
Lite bilder fran en laaang dag i Jockes och Fredriks rum?



Jag, Fredrik,Elli, Jocke

Jocke och Elli spelar spelar spelar

Jocke och Fredrik hade kopt 23 stycken snoppar i form av nyckelringar, kapsyloppnare och askfat. Sofia tog for sig.


Klockrent. Sjalvklart surfar Ronald Mc Donald i Kuta Beach.

solnedgang, Kuta Beach.


Svensk graffittikonst i Kuta!

Pa onsdagsmorgonen sa vi hejda till Jocke och Fredrik som skulle flyga till Thailand och pa kvallen gick vi ut och kakade pa Hard rock Cafe' med Sofia och Anna.

Torsdag var tjejernas sista dag pa Bali och vi bestamde oss for att gora en dagstur pa on. Vi akte till "Sacred Monkey Forest Sanctuary" utanfor staden Ubud (raknat som Balis kulturstad). Gud vad kul det var! Man fick kopa en pase med bananer vid ingangen till parken (som inte var inhagnad). Darinne sprang apor fritt, det var allt fran i princip nyfodda till aldre apor och hundratals. De var riktigt fracka och antagligen valdigt vana vid manniskor. Sa fort vi plockade fram bananpasen forsokte de hoppa pa oss och i ren panik slangde jag hela pasen med bananer pa marken. En apa klattrade upp pa min axel och rotade runt lite i min handvaska, haha. Riktiga ficktjuvar, en och annan turist lar ju ha blivit av med nagot. Skulle kunna lagga upp 100 bilder fran Monkey Forest, man har kommer i alla fall nagra:

Nusse!

En apa hade fatt tag pa en turists vattenflaska:)

Haha, mamman ser helt utslagen ut!



Sofia och Elli. (elli star pa en mur)




Efter Monkey Forest akte vi till Ubud for att ga pa marknad. Har gallde det att pruta!


Kvinna ute pa ett risfalt utanfor Ubud.



Vi gick aven och sag Balinesisk dansforestallning. Jag skulle snarare vilja kalla det teater, men det var valdigt imponerande med alla mannen som "hummade" i takt under en hel timme. Tror personligen att jag hade blivit sjukt torr i munnen. Skadespelarna hade haftiga drakter i mycket guld och olika tyger.




Igar (lordag) haffade Elli och jag in en privatchauffor och akte ner till Uluwatu, en av de mest kanda surfstranderna pa Bali. Hit kommer till och med Australiensarna for att surfa, sa jag antar att det maste vara bra surf, och det var riktigt manga som var ute och kampade pa vagorna. Inga vagor som jag skulle ge mig ut pa direkt med mina torftiga kunskaper fran Surf Camp :P



Uluwatu

















Gardagskvallen var en tripp in i shoppingdjungeln har pa Kuta. Herregud sager jag bara! Riktigt billigt, sa man far en hel del grejjer (las SKOR) for typ inga pengar alls. Folk verkligen tavlar om ens uppmarksamhet, och jag borjar misstanka att forsaljarna tar smyglektioner i svenska. Har man inte ett gott sjalvfortroende ar det bara att ga pa shoppingtur i Kuta:) Ibland fragar dom aven om man ar gravid (och dom verkar seriost inte fatta att det inte tas som en komplimang)- eller tycker att man har "King Kong-fotter". Bara for att dom sjalva ar minimala och kakar ris till frukost, lunch och middag!! :P

Detta var allt fran Bali. Det kanns helt okej att resa vidare, vi har enda varit har narmare 3 veckor om man raknar med 5 dagar pa Gili Trawangan. Har inte hunnit se riktigt hela on, men nagot maste man spara tills man blir pensionar.
Imorgon gar flyget 13:55 Indonesisk tid till Kuala Lumpur, Malaysia!

Jag vill be om en tyst minut for min favoritkatt pa Arena Hotell som gick bort harom dagen. Hade tydligen cancer.Keligaste kissen nagonsin. R.I.P


Har precis skypat med kara Alexander Slusken! Sa himla kul var det. Han visade mig Eskilstuna-an och ett slaskigt Radermachergatan via webcam, sa nu fick jag lite mer motivation att stanna i Asien ett tag till! ;)

Saknar mina fina vanner.

Nu ska Elli och jag ata middag.

Kramkramkram

Gili Trawangan - paradiset.


Hej mina vanner och alla som jag kanner!
Har suttit i evigheters evigheter och laddat upp bilder till detta inlagg. Har alldeles for mycket att valja mellan och hastigheten pa detta internet ar inget att hanga i julgranen direkt.
Vad har hant sedan sist?

Dagarna gar laskigt fort och hettan ar tryckande, sa dagtid blir det inte mycket uttrattat. Vi firade Sofia som fyllde 28 ar forra sondagen, men det var nagra slitna killar vi hade med oss till mexikanska restaurangen. Det var kanske inte sa konstigt da de varit ute och harjat heeela natten mellan lordag och sondag. Sofia och Anna fick besok kll 6:20 av Tobbe och Magnus, dyngraka i mankinis!! klockan 7:40 bankar det pa min och Ellis dorr och jag undrar forvirrat vem som vill oss nagot sa tidigt pa morgonen. Utanfor star killarna, till varan stora gladje ombytta till badbyxor och fullkomligt stormar varat rum. Det var lange sedan jag garvade sa mycket, detta ar vad jag kallar underhallning pa hog niva. Tobbe passade aven pa att totalforstora min sang. Ett utav sangbenen lossnade och hela sangen forvandlades till en gungbrada. Magnus loste detta genom att helt enkelt bryta av de resterande tre benen. Kanske inte det mest logiska men absolut det mest brutala sattet att losa problemet pa.

Morgonstund har guld i mun!

Lyckat grabbar!

Dagen spenderas i hotellpoolen och jag maste saga att jag var imponerad pa gransen till forfarad over att bade Tobbe och Magnus var vakna hela dagen och fortsatte cirkusen. Att dom orkar.


Tobbe, Sofia, Elli och Anna.
Markus
Sofia fyllde ar!

Det hande en sadan dar grejj igen. Jag gick pa gatan i Kuta, pa vag till Sky Garden for att dansa med Sofia och Anna. Plotsligt ser jag ett valbekant ansikte mitt bland alla manniskor. Det som verkligen avslojade honom var bandanan! haha...Michael, som vi delade rum med pa hostellet i Cairns i slutet pa november. Varan Goone-party-kung som Elli hade raklodders-krig med. Det kanns som en hel evighet sedan. Har kommer en otroligt hemsk reunion-bild pa oss :P
Haha
Michael och Jag



Pa mandagskvallen bestamde vi oss for att ga tidigt till sangs eftersom att baten till Gili Trawangan skulle ga fran Denpasar klockan 8 morgonen efter, och vi skulle bli upphamtade 6:30 vid hotellet. Jag hade i flera dagar kant hur jag fatt bett pa kroppen och Elli hade hittat ett och annat smakryp i varat rum, men jag forutsatte att dom kom utifran. Vad jag upptacker denna kvall ar att min sang har ackliga, vidriga, hemska BEDBUGS! halvt hysteriskt borjade jag att forsoka sla ihjal dom en efter en och det blev blodflackar pa mina lakan. Dom blodtorstiga kraken hade val redan hunnit tugga pa mig. Elli fick nog och gick ner till receptionen for att be om ett nytt rum. Darnere tror inye herr viktigpetter bakom disken pa henne och skickar upp en stackars springpojke som erbjuder sig att badda om sangarna. Vi blev galna och papekade att djuren faktiskt bor i madrassen och inte bara i lakanen. Efter lite hotelser fran varan sida borjar den stackars lille balinesen att baxa ut vara sangar i korridoren. Klockan hade hunnit bli efter midnatt och vi satt pa balkongen och skrattade at elandet medan han stadar varat rum och vi orkade inte ens argumnetera emot nar han ropar in oss och vi ser att han baddat i ordning tva madrasser pa golvet (!!!) som vi far sova pa. Herregud alltsa.


Bra hotellstandard! Elli har trottnat pa sin livsssituation, haha

Nasta dag bar det i alla fall av mot Gili Trawangan! Gili Islands bestar av 3 st oar utanfor Bali (Gili Air, Gili Meno och Gili Trawangan) och ar kanda for att vara paradisliknande oar med ett otroligt lugn och har rader ett absolut lugn. No worries. Vi akte "fast boat" medan Jocke och Fredrik akte "Slow boat" Varan skulle ta 2 timmar men blev 4. Deras skulle ta 8 timmar vilket blev 12. Jag ar ganska glad att vi valde det snabbare allternativet trots att det kostade nagra hundralappar extra.
Framme pa Gili T blev vi helt tagna av det turkosa vattnet som var bland det klaraste jag sett, den vita stranden och kanslan av att vara pa en undangomd plats. Har finns inga bilar, inga mopeder, ingen hets over huvud taget. Man tar sig fram med hast och vagn eller pa cykel, och jaklar vad de cyklar fort, holl pa att bli ihjalcyklad minst ett par ganger! haha..vore nagot att skriva pa gravstenen va.
Vi hade blivit tipsade om ett stalle som hette "Pesona resort", och har bodde vi lyxigt i 5 dagar. Elli var overlycklig over att det luktade gott i rummet, vi hade ett frascht badrum (dock med saltvattens-dusch, men det gjorde inget), en altan med hangmatta och sittkuddar och en tv med dvd och AC.


Bungalow nr 3, vart hem pa Gili T!
glassigt!
hotellpoolen


Vi tog de kommande dagarna i ett lungt tempo och umgicks med Jocke och Fredrik, och aven Sofia och Anna som bestamt sig for att aka hit samtidigt som oss. Traffade pa Madde och Samuel som vi motte forsta gangen pa Nya Zeeland ocksa, sa vi var ett litet gang som solade, badade, retades med lokalbefolningen (sa otroligt roliga och skona manniskor som bor pa den on alltsa), snorklade (latt det klaraste vatten jag nagonsin snorklat i, sag 8 st skoldpaddor och en del var sa nara att man kunde rora vid dem) och at gott pa nagon av alla de mysiga restaurangerna utmed stranden. Det sprang runt katter med avhuggna svansar pa hela on. Har fortfarande inte fatt klart for mig vad detta berodde pa. Vissa katter hade bara en liten stump med andra bara saknar tippen, torr inte att jag sag en endaste med en hel svans..
Om man trottnade pa att sitta och titta pa utsikten kunde man hyra sig ett litet bas vid stranden dar man kunde kolla pa film och mysa. Man var tvungen att bestalla nagot (glass, popcorn eller drinkar) for 30 000 rupier (ca 25 kr) sa fick du ett videobas och kunde valja mellan flera hundra filmer. Passade pa att se "New Moon" som jag annu inte hade hunnit se.





Tank att vaxa upp pa Gili Trawangan...


Min favoritbild






Fredrik i en av sina t-shirts

Hela ganget samlat.




Pa fredagen hyrde vi cyklar och cyklade runt on. Detta tog oss kanske 45 minuter och svetten lackade nar vi forsokte ta oss fram pa de sma stigarna innat land pa on och pa sand-vagarna utmed stranden. Det ar helt otroligt hur vissa manniskor bor och lever, i sma hyddor pa en paradis-o. Nar vi cyklade forbi ett hotellbygge ropade byggnadsarbetarna glatt efter oss och en indonesisk man cyklade efter oss och sjong en utav "Ace of Base" latar for oss. Aterigen fullt av skandinaver pa Gili, men till skillnad mot Bali kandes det inte alls forstort, det var som en oskriven regel att allt skulle bevaras och man hade valdig respekt for naturen har.
 Till slut kom vi fram till "The Sunset Bar" dar ett 30-tal turister och manniskor ur lokalbefolkningen samlats gemensamt for att se den underbara solnedgangen. "Macarena" spelades pa hog volym och nagra man salde kalla Bintang (ol) ur en kylbox. Detta var ett sadant moment som jag aldrig nagonsin vill glomma. En perfekt kvall.


\




Jocke



Anna, Sofia, Jocke, Elli, Jag

Jag och Fredrik








overallt forsokte dom salja "Magic Mushrooms" till oss. Men vi var redan i paradiset, sa nagot sadant behocvdes inte!

Den som aker till Bali och inte besoker Gili Trawangan - har missat det basta med Bali.



Imorgon ar det Indonesiskt nyar, vilket dom firar med parader och massa laskiga masker som ska skramma bort onda andar. Man far inte lamna hotellet mellan klockan 24 ikvall och klockan 8 imorrn bitti. Och imorgon (16:e) ar allt stangt och de stanger aven av elen. Detta har ocksa att gora med de heliga andarna, att man inte ska stora dem med ovasen osv.
Vi icke-indoneser ska ha maskerad och poolparty pa hotellet har jah hort rykten om!



Skrollade nyss igenom min blogg och kollade pa massa bilder fran resan. Det kanns inte som att det ar jag pa bilderna. Allt jag skrivit pa bloggen kanns som en historia om nagon annan. En jakligt lyckligt lottad person. Far nypa mig i armen for att forsta att det ar jag. Tiden gar och snart ar det har aventyret over. Da ska jag komma hem och krama alla som jag har saknat sa mycket!

Balikramar!!

Kuta Beach, Bali!

Ja da har vi kommit till Indonesien gott folk! Kuta Beach, Bali for att vara helt exakt :)

Vi anlande med varan absolut sista Kiwibusstur nagonsin till Auckland i mandags eftermiddag och eftersom att varat plan skulle ga tisdag morgon kl 6, sa brydde vi oss inte om att boka nagot hostel. Istallet freeloadade vi lite pa varan van Johannes som bodde pa hostelet Nomads Fusion. Elli och jag kande oss som tva uteliggare dar vi satt med vara vaskor pa en parkeringsplats utanfor hostellet och gick in en i taget med varsin handduk och rena klader. Vi spenderade dagen med Johannes och det var en trott och flummig trio som hade picnic i Albert Park och harjade loss totalt pa Burger King. Senare pa kvallen motte vi upp Kristofer och Martin, Toves gamla klasskompisar fran Halmstad som har praktik i Auckland - och vi slutade upp pa Base-baren. Blev en riktigt trevlig kvall! Vi hade ju ingenstans att sova sa det vara bara att halla igang tills bussen till flygplatsen gick vid 3 pa natten.
Man kan saga att vi var ganska mora nar vi satte oss pa flyget, och vi sov som stockar 3 timmar till Sydney. Val framme i Sydney drojde det 7.5 timme tills varat flyg skulle ga och vi slussades in med alla andra som skulle byta flyg. Hade nagra timmars hang pa flyplatsgolvet, laste skvallertidningar och kakade chips. Efter ett tag kom vi pa att vi inte hade nagra boardingpass och begav oss mot transferdisken. Den oppnade inte for ens 1,5 timme innan flygets avgang sa vi vantade lydigt. Nar vi kom tillbaka lag dar en lapp som hanvisade till gaten och nar vi kom fram dit fick vi reda pa att vi skulle ha checkat in tidigare och att vi inte skulle bli slappta ombord om vi inte fixade en biljett ut fran Bali. Detta hade vi inte fatt nagon information om och bad Quantas Airlines att boka en ombokningsbar biljett at oss. Da fungerade varken mitt eller Ellis kreditkort och de borjade skaka pa huvudena bakom disken och prata om att vi inte skulle komma med planet om vi inte fixade detta illa kvickt. Bade jag och Elli visste med all sakerthet att vi hade pengar pa vara kort, och fick panik. Vi skyndade oss mot datorerna for att boka sjalva via internet, och det var med graten i halsen som jag bad en kille att lana ut sin dator till mig for att "annars kommer vi inte kunna aka till Bali". Han var jattesnall och gav Elli och mig en varsin klubba som trost for han sag att vi hade panik. Efter mycket om och men gick kortkopet till slut igenom, jattekonstigt och vi var tvungna att kuta in pa planet (vi var seriost de absolut sista som gick ombord). Vaskorna hade dom inte hunnit ladda pa planet sa dom skulle komma med flyget till Denpasar, Bali dagen efter. Skitkul liksom. Vi flog en timme ner till Melbourne dar vi mellanlandade ytterligare en gang (detta stod det inte heller i dom papper vi hade
fatt angaende varan flygning). Sen bar det antligen av mot Bali. Jag som har varit forkyld i over en manad hade aaasont i bihalorna nar vi skulle ga ner for landning. Kandes som att pannan skulle sprangas, jattelaskigt! 

 sista Kiwibussfarden!
Jesper och Jag

Wellington
Johannes softar i Auckland
mitt alskade Skytower, Auckland
Uttrakade pa Burger King

Denna unge man (Damian) fran England var vi tillsammans med pa Fraser Island, Australien i mitten pa december, Jag sag honom i Queenstown,NZ och sedan mottes vi aterigen under varan sista kvall i Auckland. Han har hoppat bungyjump naken, det ni!


Pa flyplatsen i Denpasar traffade vi Markus och Tobbe, tva killar som vi bodde pa samma hostel som i Byron Bay. Det var ett ganska random aterseende. Deras kompis Joel hade tappat bort sitt pass i Australien sa han hade fatt stanna kvar dar medans de andra akte till Bali. Surt!
Klockan 22 pa kvallen balinesisk tid kom vi fram (och trots att det var sa sent var det 30 grader!), men vi som hade fardats anda fran Nya Zeeland hade fortfarande NZ- tid i kroppen, dvs det kandes som att klockan var 3 pa natten. Det anda vi kunde tanka pa var att fa en sang, sa vi fixade snabbt sa att vara vaskor skulle skickas till varat hotell dagen efter och tog sedan en taxi till Poppis Lane 1 for att leta hotell. Vi hamnade pa La Walon, ett ganska skabbigt hotell som sag fint ut pa utsidan men det luktade kloak pa varat rum och moblerna sag ut att vara fran 70talet eller nagot. Vi somnade i alla fall som stockar den natten.

En sliten Sandra pa La Walon, i samma klader som hon hade sedan Auckland. Fyy

Pa onsgdagsmorgonen gick vi ner for att fa frukost vilket ingick i priset. Omelett och ananas-pannkaka blev det. Det var full rulle ute pa gatorna och vi hade nog nastan glomt bort hur hetsigt allt ar pa turiststallena i Asien. Mopeder korde kors och tvars genom dom sma granderna. Och pa gator som for mig sag ut som solklara gagator kunde det komma stora bilar. Folk stod utanfor sina sma butiker och gatustand och hojtade och ropade fraser pa bade svenska och engelska. Jag tyckte anda att det var ganska trevligt, man kan skoja med balineserna, de har ganska rolig humor och ignorerar man dom sa ar det ratt lungt att ta sig en svang pa gatorna. Varmen var dock svarare att handskas med. Jag alskar sol och varme och njot verkligen i Australien dar det inte var helt ovanligt med 30-35 grader. Den stora skillnaden ar att i Australien ar det bara varmt, i Thailand och likasa pa Bali ar det en otrolig luftfuktighet och svetten fullkomligt rinner ner for ryggen och hela ansiktet. Det ar overhuvudtaget inte trevligt att ga ut och promenera innan klockan 16.
Vi tog i alla fall en promenad ner till Kuta Beach, sjalva stranden. Jag hade hort av folk att stranden skulle vara ganska skitig, och det var den ocksa. Men jag gillade atmosfaren och allt handlar verkligen om surfing har. Till och med Australiensarna aker hit for att surfa, och det stod surfbrador lutade mot var och varannan palm pa stranden. Vi kopte oss ett par nya solglasogon och var formodligen helt vardelosa pa att pruta. Vi kan lova att vi verkligen njuter av bali-priserna! Man kan ata en ordentlig lunch for typ 10 kronor, och ar man duktig pa att pruta sa ar detta ett paradis om man vill shoppa. Sjalv hatar jag att pruta vilket resulterar i att jag betalar overpriser eller skiter i att ga in i butiken over huvud taget.
Bali kanns inte lika "Asien" som Thailand. Det fullkomligt kryllar av svenskar, helt sjukt! och det ar aven massa Australiensare. Bali verkar vara lite som deras Mallorca. Vi har bytt hotell nu och bor pa "New Arena" och svenskarna har fullkomligt invaderat detta hotell. Maste saga att det ar jakligt kul, aven om engelskan blir lite lidande av detta. Och vad ar det med alla svenskar och randiga trojjor??!! Sa fort man ser ett gang blonda huvuden sa har minst 2 av 4 randig t-shirt eller troja. Det slar fan aldrig fel.

De offrar mat till sina gudar
on Bali Baby!
Kuta Beach

Pa onsdagseftermiddagen bestamde vi oss for att skamma bort oss lite. For endast 140 kronor fick vi 1 timmes helkroppsmassage, pedikyr (jaaklar vad hon filade pa mina backpacker-halar. Stenharda var dom), manikyr, ansiktsmask och harinpackning. Tror vi spenderade narmare 2,5 timme i salongen och blev sa val omhandertagna av tre balinesiska kvinnor. Efter detta gick vi och kakade middag, pasta carbonara for under 20-lappen. Kandes ganska vart. Jetlagen slog till och jag holl pa att somna vid matbordet. Slocknade pa sangen kl 21 den kvallen och jag vaknade yrvaket nar Elli kom in efter att ha ringt hem. Hon sa att klockan var 3 och jag fullkomligt flog upp ur sangen "Vada? 3 pa dagen?!!". Elli borjade asgarva och sa att givetvis var det 3 pa natten. Hon hade varit snall och hamtat vara vaskor som anlandt till receptionen, sa jag bytte om till sovklader och somnade om till klockan 9 pa morgonen igen. Snacka om knasig sovrytm.

Beauty!

Pa torsdagen bytte vi som sagt hotell till "New Arena". Balkong, AC, kabeltv for 90 kr/natt. Helt okej;)! och jag alskade Ellis och min konversation efter att vi fatt sett rummet; Jag:"Det var ju i alla fall inget bajs i badkaret" Elli:"Ja ett badkar utan bajs ar ju alltid ett plus". Haha. Det ar sa att vi har bott pa de mest ackliga stallena senaste 4 manaderna och det har forekommit en hel del oidentifierbara flackar pa saker och ting.
 
Pa kvallen tog vi moppe-taxi for att halsa pa Patrik, Johan och Peter. Vara vanner fran Kiwibussen som varit pa Bali sen over en vecka. Det var som alltid kul att ses och vi gick till Sky Garden (beergarden) for att kaka middag och ha en utekvall. Balis uteliv ar helt flippat, Magaluf slang dig i vaggen sager jag bara! Kandes helt okej att betala 50 000 rupier (ca 40 kronor) och fa dricka hur mycket Heineken du vill mellan klockan 18-23.
De har byggt upp ett minnesmonument precis intill Sky Garden till minne for terroristattacken 2004 nar en turistklubb sprangdes och bland annat 5 svenskar dog. Fick rysningar nar man sag namnen pa alla som dog..


Elli, Johan, Patrik
Patrik, Jag, Peter

Fredagen spenderades i hotellpoolen och det fullkomligt osregnade storre delen av dagen. Vi har tydligen lyckats pricka in regnperioden. Vanligtvis hetsregnar det i ungefar en timme och sedan spricker det upp igen, men fredagen bjod pa en hel del regn. Trots detta var det anda 30 grader varmt sa vi myste i poolen i alla fall. Lite skont att bli avsvalkad.

Elli tar papparazzibild fran balkongen.
Eric, Markus, Tobbe, Jag
"New Arena hotel"
leve livet
bensin i Absolut Vodka-flaskor.

Pa fredagkvallen gick vi ut och kakade pa indonesisk restaurang tillsammans med lite nyfunna vanner fran hotellet. Riktigt roliga manniskor sa det blev en valdigt kul kvall. De som jobbade pa restaurangen tyckte vi var sa skojiga att de fragade om dom fick ta kort pa oss, haha.
Tobbe fyllde 21 ar sa detta firades pa Green Box, en slags kiosk dar du kan kopa det mesta i dryckesvag. Tror det var ett 30tal personer vid Green Box och jag raknade till 22 svenskar, 2 hollandare, 2 norrman och nagra engelsman. Haha.
Jag traffade pa en kille som jag kande igen sa otroligt mycket. Jag kommer oftast ihag ansikten och jag sa till honom att jag var saker pa att vi setts forr. Han sa forst att han inte kande igen mig men nar han kollade igen sa sken han upp och sa att han visst kande igen mig. Det tog oss 10 minuter innan pusselbitarna foll pa plats och det visade sig att han och hans kompisar hade delat rum med mig och Elli pa ett hostel i Airlie Beach i borjan pa december. Man slutar aldrig forvanas..
Nagra bilder fran varan "Fuck off"-kvall. Historien kring detta later jag vara oberattad, men man kan saga att jag var kvallens hackkyckling.

Tobbe, pa jattebra fodelsedagshumor!
Eric och jag, vi ar goda vanner..
Tobbe,Magnus och Markus utanfor Green Box.


Kuta Beach ar verkligen turistplace no1 fullt med hotell och klubbar och massa torstiga manniskor. Ganska skitigt, men jag maste saga att jag gillar atmosfaren och manniskorna har ar valdigt trevliga. Inte lika pahangsna som thailandarna. Om ett par dagar ser vi fram emot att lamna Kuta for nagra dagars livsnjuteri pa "Gili Islands". Tydligen beskrivet som ett litet paradis pa jorden, sa det ska bli kul. Vi aker ihop med Fredrik och Jocke, tva broder som vi traffade i Byron Bay.
Sedan blir det formodligen lite dagsturer for att se oss om pa on, det vore ju tragiskt om vi stannade i "Kuta-bubblan". Bali verkar vara en valdigt gron och fin o med mycket kultur.

Hoppas att allt ar bra darhemma. Tanker mycket pa er. Ibland onskar jag att man kunde transferera sig hem ett par dagar. Det ar slitsamt att vara pa luffen, aven om vi har valdigt kul. Allt har ju sina for- och nackdelar. 
Stor Kram till er!

RSS 2.0