Tubing in Vang Vieng, LAOS!

Hej alla glada!

Frugan och jag befinner oss just nu i Laos (mellan Thailand och Kambodja) och staden . Vang Vieng. Detta ska jag med gladje aterkomma till om en liten stund.

Vi reste fran Chiang Mai i sondags kvall kl 19 och detta ar en bussresa vi sent kommer att glomma. De hamtade upp oss med MINIbuss, ett gang pa 11 pers eller nagot sadant. Elli och jag blev intrangda langst bak i bussen pa ett sate som defenitivt inte var gjort for 2 sjartar. Vi hade allas ryggsackar dar vi satt och det var sa obekvamt som det kunde bli. Vi satt som tva stolpskott under hela resan, och kanske lyckades sova nagon halvtimme eller sa innan vi stannde till for forsta bussbytet efter 10 timmar. Vi fick frukost pa ett cafe' klockan 6 pa morgonen (fick inte i mig nagonting) och fick vanta i narmare en timme innan nasta buss kom och hamtade upp oss. Alla var dodstrotta och vi akte i mindre an en timme innan vi kom fram till landsgransen till Laos. Har startade en cirkus nar folk skulle fixa sina Visum, vilket Elli och jag varit sa duktiga att fixa redan i Thailand. Detta verkade ju dock totalt onodigt eftersom att vi trots detta fick invanta resten av passagerarna som inte varit lika smarta som vi. Pa nasta buss, akte genom en ny kontroll dar vi fick visa pass och visum och nu skulle det bytas buss IGEN. Vi kom fram hungriga och trotta till Vientiane, Laos huvudstad. Har skulle det bytas buss igen och pa denna buss fick vi inte plats. De forsokte trycka in oss i bagageutrymmet, och jag var nara ett personligt sammanbrott. Helt plotsligt hade de fixat en annan lite mindre buss som vi som "blivit over" (hur organiserar dom egentligen??) fick aka i. Sedan vantade en bussresa pa 3,5 timme till Vang Vieng. Bussen stannade en gang for kiss- och matpaus, men eftersom att vi inte vaxlat in nagra pengar hade vi varken rad att kissa eller ata. Energinivan var nere i fotsulorna vill jag lova.

Lite bilder fran Chiang Mai, norra Thailand.

Cykel Tuk Tuk, chaufforen ser ut att ta det piano.

Kungen och Drottningen finner man pa affischer overallt i Thailand.

 

Sahar tycker vi om att transporteras runt i Asien!!

Nu till det roliga!

En positiv grej med att vi fick aka minibussen sista biten var att vi traffade 4 amerikanska killar fran Chicago; Matt, Tim, Brian och Dan. Dom undervisar pa universitet i Bangkok for tillfallet och reser runt lite just nu. Riktigt harliga killar som vi haft grymt kul med i Vang Vieng.

Tim, Matt, Dan, Brian (bilden ar taget med mitt undervattensskydd, haha.)

 

Det marks att Laos ar fattigare an exempelvis grannlandet Thailand. Det ar mycket mer landsbyggd och folk lever mycker enklare, ofta bara i sma skjul eller enklare hus. Djur som kossor och getter gar fritt och betar hur som hellst utmed gatorna. Det gar att ta sig fram nagorlunda med engelska, atminstande i Vientiane och Vang Vieng, och folk ar otroligt vanliga och glada (forutom surpupporna som jobbar pa Friends-restaurangen mitt emot varat Guesthouse, dom har kakat for manga citroner).

Naturen ar helt otroligt, valdigt bergigt och gront.

Vi checkade in pa guesthouset som vi bott pa i 3 natter nu (och som jag aldrig lar mig namnet pa) tillsammans med nagra britter och en australiensisk tjej som vi akt med fran Chiang Mai. Alla var totalt utmattade efter bussresan men vi tog oss ut for att ata varat forsta riktiga mal mat pa typ 24 timmar. Vang Vieng ar fullt med sma mysiga (och ganska skitiga) sma restauranger och hak. Overallt visar dom "Friends" eller "Family Guy" pa tv apparater och den lilla staden lever defitivt pa alla backpackers som vallfarar hit, och man kan saga att det ar ganska otrolga kontraster mellan dagliv och nattliv har. Aterigen sjukt mycket skandinaver.

Och varfor kommer alla hit da? till ett litet samhalle mitt ute i ingenstans i Laos.

Jo, for Tubingen!

Vi hade hort massor om denna tubing under varan resa runt i Australien och NZ. Alla alskar det och rekommenderar en att aka dit, sa da tankte vi att det ar val klart att vi maste! Detta ar bland det galnaste jag sett.

Det fungerar sa att man hyr en gummiring, finns hur manga uthyrningsstallen som hellst i Vang Vieng och delar en tuk tuk far att aka ut nagon kilometer utanfor staden. Nar man anlander ner till floden som gar genom staden blir man bjuden pa en gratis shot, och sedan ar det bara att joina partyt. Utmed ligger massor av barer och sjalva tubingen handlar om att du ska flyta runt i din gummiring mellan barerna. Det star folk och kastar ut rep att dig for att dra dig in till sina barer. Varje bar har nagon form av attraktion. Linbanor, swings, waterslide eller nagot liknande. Man ska daremot vara jakligt forsiktig. Det har skett en del dodsfall i under tubingen da dyngraka manniskor har slangt sig i vattnet fran linbanor och gjort volter rakt pa stenar och annat. Pa vissa stallen ar floden valdigt grund, sarskillt under "dry season", och man deltar i tubingen lite pa egen risk. Herrejosses vad vi har sett skadade fotter och armar. Elli traffade aven pa en kille som blivit dov pa vanster ora efter att ha gjort en volt ner i vattnet och landat pa orat.

Detta later dock varre an vad det ar. Sa lange man har lite vett i kroppen och inte dricker for mycket ar det som vilken festival som hellst. Darfor bestamde Frugan och jag oss for att testa en swing. Ar man i Vang Vieng sa ar man (och jag lovar att jag kollade efter stenar och annat innan vi slangde oss ut). Sjukt hogt var det.

Jag tror att enda sattet att beskriva fenomenet "tubing" ar att visa i bilder. Klicka vidare pa lanken sa ser ni en ganska traffsaker video av det hela ocksa. Here we go!

http://www.youtube.com/watch?v=meqpGRTa7d8&feature=fvsr

 

Amerikanarna och brittiska tjejerna pa vag mot tubingen!  Tagga Tagga Tagga!!


Ready to go!


 

Vang Vieng river








Frugan tubar loss!

Dan (aven kallad Danimal och dagen till ara: T8!!) och Tim sippar buckets.

Elli och jag swingar! (fick riktigt tuttplask kan jag lova) sviinhogt!


Haha jag pallade inte halla i mig lika lange som Elli.

Matt visar sin basta sida

Wiii! Svensk kottbulle pa G!

Tim passade pa att klippa haret gratis pa Bar nr 3.

Elli testar linbanan.


Brian ser ut att gilla tubing

Ganska imponerande kroppsmalning

Bar nr 3


Mudfootball!




Mys pa Bar nr 4.

Brian chillar pa bar nr 4.


Beer-pong!

Traffade pa nagra lokala barn som charmade oss till tusen!



Brian, Jag och Danimal hanger med kidsen :)



5-arigt busfro!

Lilltjejen snodde mina brillor. riktig tuffing!

Dan, Danimal, T8 - vad hellst du foredrar att kalla honom.

 

Tim chillar vad som ser ut som en misstankt svenne..

Detta ar Oskar fran Stockholm. Han hade druckit for manga buckets och tyckte att det var mycket battre att rulla ner for trappen an att ga som folk. Detta resulterade i en hel del smarta.

Vi tror dig Oskar, vi tror dig.

 

Efter tubingen sa samlas de flesta pa "Bucket Bar" inne i Vang Vieng.

Matt, Jag, Tim

Brian och Elli

Och sa har det hant en san dar grej igen.

Mitt i allt stahej pa bar nr 3 ser jag ett par rosa Bjorn Borg kallsonger. Jag hinner tanka i mitt huvud att det maste vara en skandinav eller mojligen en hollandare. Sen tittar jag upp och mots av ett par valbekanata ogon. Han ser mig ungefar samtidigt och vi star bara och stirrar pa varandra och sedan springer jag fram och kramar denna manniska lange lange. Det ar Michiel , varan "lillebror" med orange gips pa vansterarmen, som vi reste runt med i typ en manad pa Nya Zeeland!! Detta var ett av de roligaste aterseenderna pa denna resan.

Och killen hade blivit av med gipset dessutom.

 

En av de dar speciella manniskorna man moter i livet.

 

Kom inte pa nagot bra avslut pa detta inlagg, sa Elli kommer och gastbloggar lite:) Foresten, GLAD PASK ALLIHOP!

Sa jag (Elli!) fick aran att skriva har, knyta ihop sacken, runda av var lilla tid har i Laos!

Livet i Asien ar inte som livet hemma. Tubingen ar ett av 100-tals inslag som bevisar det! Roligt hade vi, men vagen hit fran Chiang Mai i norra Thailand bevisar bara hur orutinerade backpackers vi ar aven efter 5 manader! Vi bokar den samsta shuttlebusen ever och far stelare ryggar an vi nagonsin kunnat dromma om, koper in mat 15 minuter innan bussen gar och hinner med andra ord inte ata den (!!), byter bus 5 ggr (det var iofs inte vart fel) och lider av brist pa allt. Sen kom vi fram hit. Men det hor till. Sista tiden har i asien ser jag verkligen fram emot, aven fast Sandra och jag ratt ofta fastnar i sjalvomkan och drommer oss bort till Thomas raksoppa, Helenas tsatsiki, mammas goda potatisgratang, pappas grillning, prastost, kaviar, grovt brod, potatis i alla former, phoenix kycklingtallrik osv osv osv (vi tanker saklart pa alla hemma ocksa, men maten ar delad etta med all saknad haha!). Men detta ar anda latt nagonting av det basta vi gjort och troligen kommer att gora i vara liv, trots allt! Nu ska Sassi far gora det sista med sitt lilla verk har! Stor kram fran Elli




Kommentarer
Postat av: error

GLAD PÅSK syrraan!! =) haha rolig bussresa ni verkar haft;)

Nu har jag fått påsklov så underbart!=) take caree... Pussssss

2010-04-01 @ 13:04:59
Postat av: Sara

Åååhååå, missekissen!! Tänk när man hade en sån plutt här hemma =) Nu ska jag snart iväg till Linda och Johan tillsammans med Tove och Erik. Hanna kommer också dit, det ska bli kul :) Solen skiner(observera att klockan är 18.07!!!) och snön smälter. Snart kommer ni hem, det är mer värt än all tzatsiki och potatisgratäng i hela världen!!!

PUSS <3

2010-04-01 @ 18:08:28
Postat av: Sofia

Finns inga ord för hur jävla avis jag är på er och eran underbara resa! Jag vill oxå tuba, haha! Vi ses snart igen, ciao

2010-04-09 @ 18:25:29
URL: http://laii.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0