Fraser Island

Nu var det pa tiden att uppdatera bloggen igen marker jag. Dagarna bara flyger forbi.

Vi befinner oss just nu i Rainbow beach, en valdigt liten byhala med en lang fin strand. Egentligen var det meningen att vi skulle akt vidare soderut igar, men vi vara smartskaft hade missat att boka bussen, sa det blev att stanna kvar har tills nasta buss gar, vilket ar imorgon bitti. Det har varit ganska skont att bara hanga runt har dock.

For att ta saker och ting i ratt ordning sa akte vi som sagt till Cattle Station i Kroombit, en slags cowboy-by i mandags forra veckan. Bussresan dit var galen, vi stannade for att spela Bowl, en sport som verkar lite halvpopular har i Australien (var typ som en blandning mellan bowling och boule). Busschaufforen som korde oss till Cattle Station var en hyperaktiv fritidsledaraktig snubbe som anordnade lekar i bussen. Vi startade med speed-dating och alla var tvungna att gora en egen dansentre' genom bussen. Sedan fortsatte det med musikquiz och lite annat, riktigt kul hade vi.
Cattle station var val inte det ultimata stallet att sova pa da vi bode i skjulliknande byggnader med oppet vid taket och dom i rummet bredvid hade en groda under sangen nar vi anlande. Daremot var det en ganska speciell upplevelse, defenitivt nagot vi aldrig skulle ha gjort om det inte vore for OZ experience sma pahitt. Vi fick lara oss att kasta lasso, rida elektrisk tjur, piska och fanga in getter pa Goat rodeo. Vi fick aven sta i en ring och halla varandra i handerna medan en av cowboysen nuddade oss med en elektrisk grej avsedd for djur, som gjorde att det gick stotar genom vara handleder, sjukt obehagligt! ska se om jag kan finna nagra pics fran Cattle station.
britterna Harry och Dan+Elli
Goat rodeo
hejjarklack
Anna och Jennie fran Malmo och Chris
Lasso

Pa tisdagen kom vi efter 10 timmar fram till Hervey Bay dar batarna till Fraser Island avgar ifran. Vi checkade in oss pa Beaches backpackers och traffade Anders, norrmannen som vi larde kanna pa Whitsundays-seglingen. det var ett kul aterseende och vi hade mycket kul med honom aven pa Fraser Island. Pa onsdag morgonen klockan 7 var det samling for alla som skulle aka till Fraser fran varat hostel. Vi var ca 30 pers som blev indelade i 3 grupper. Vi var nio stycken i varan grupp, 4 norrman (Bjorg, Martine, Andreas och Chris) 2 danskar (charlotte och Mette) och Max som ar fran Osterrike. och det var ett helt galet gang. Fy fasen vad vi har haft kul med dom. Ni kan tanka er att det blev ganska mycket skandinaviska snackat och det var stundtals lite synd om Max som var den enda som inte kom fran skandinavien. Men vi fick skarpa oss och pratade mycket engelska med varandra ocksa saklart. Har fatt hora forut att skandinaver har ganska ra humor och harda skamt, och det kan man ju saga att vi maxade under dessa 3 dagar tillsammans. Jag skrattade sa jag fick ont i magen.
innan vi akte till baten blev vi uppdelade i minigrupper inom gruppen. Elli och jag fick den nobla uppgiften att handla mat till hela varan grupp pa EN HALVTIMME. det var den stressigaste handlingen ever, och jag gor fan aldrig om det. Skitsvart ocksa nar man har 3 stora killar i gruppen som deklarerar att de ater som hastar. Drog mig till minnes alla ganger i Usa som vi skulle aka 5 pers och handla infor weekendresor och liknande, och vi brakade fanimej varenda gang. Elli och jag holl dock sams, men svetten lackade nar vi kom tillbaka med typ 12 matkassar eller natt. under tiden hade de andra packat in talt i jeeparna och handlat alkohol sa det var bara att dra ivag till batarna sen.
Det hela borjade sa fint med att det blev pyspunka pa vanstra bakhjulet sa vi var tvugna att byta dack det forsta vi gjorde. hahaha
dackbyte pa baten

Pa baten traffade jag en tjej fran Irland som hade en bror som bodde i Sverige. Hon sa typ "He is living in a small city around Stockholm,you propably dont know it, its called Eskilstuna) hahaha...Runt lagerelden senare pa kvallen traffade jag ett gang fran Uppsala och en kille fran Flen. jag sager bara herregud.

Vi rullade i land pa Fraser Island, varldens storsta sando. "vagarna" var enbart uppbyggda av sand och det var tur att det var krav pa 4hjuls-drift, annars hade man ju suttit fast ganska hart. Det kandes som att man akte bergochdalbana nar vi dundrade fram pa sandvagarna genom skogen. trots att man satt fastspand lyfte man 20-30 centimeter fran sitsen vid de varsta haligheterna och guppen. Snacka om morbultat ass man hade.
Vi stannade till och kakade lunchmackor vid stranden och gud vilka strander!! helt underbart vackert. daremot fick man inte bada dar for det fanns hajjar och livsfarliga maneter. Fraser har istallet ett 100tal insjoar med friskt sotvatten sa det ar dit folk vallfardar for att bada och se pa otrolig natur. Vi stannade forst till vid Lake Wabby, eller snarare infarten till Lake Wabby. Parkerade pa stranden och borjade en promenad som visade sig bli en halvtimmes pulsande i brannhet sand som stekte fotterna, helvete vad ont det gjorde!! Men den som vantar pa nagot gott. Vi kom fram till en underbar sjo med den en stor sandvall dar man kunde aka sandboard. Fordelen med att det var sa jobbigt att ga dit var att jag inte hade tid att oroa mig for ormar och annat farligt. Fraser Island har namligen 5 utav Austeraliens giftigaste ormsorter!!
Martine och Chris
Lake Wabby
Max vid lake Wabby
Lake Wabby
kullerbytta
Jag vid Eli Creek
vraket

sedan begav vi oss mot campingplatsen for att resa vara talt och gora i ordning middag. Detta blev synen da vi oppnade varan kylbag:
haha
Max och Chris fixar ananas
Jag, Andreas och Elli
bonfire!
glada skandinaver
Min vackra buddy!

Pa campingen sprang det runt vilda Dingos. Ganska obehagligt for de ser ut som vanliga hundar men kan bli ganska aggressiva och ar verkligen inga sallskapsdjur.blev sjukt radd nar denna sprang emotmig pa stranden:
dingo gar till attack!

Vi vaknade runt klockan 7 pa fredagen av en tryckande hetta i taltet. Vi var tvungna att vanta tills minst kl10 innan vi fick kora ivag med bilarna pga tidvattnet. Men sa snart vi kunde akte vi for att klattra upp till en utkikspoint och besoka "champangepoolerna" det ar som 2 sma laguner dar havsvattnet slatt over klipporna sa att vattet brusar  likt champange. Man fick bada dar men det regnade sa vi struntade i det. Vyerna var slaende och det var riktigt uppfriskande med all havsluft. Jag hade hemska skavsar pa fotterna och hade brannt mig i sanden dagen innan, sa jag gick runt med strumpor pa stranden. Hett? nej! men otroligt skont.
view point
Max & the skanky scandinavians!
champangepoolerna
sandiga fotter hade man dygnet runt
Bjorg kampar for sitt liv
Anders!
jag,abborginen och Jude Law? haha ibland tycker jag att Max ar sa sjukt lik Jude.

Kvallen avslutades med lagereld vid campingen och en akta abourgin kom och upptradde ned sin diddjeridoo (haha har ingen aning om hur det stavas)

Pa fredagsmorgonen var det inte manga som var pigga. Goone tar hartpa kroppen och vi hade alla varit upp sent, men vid 10 akte vi vidare sa att vi skulle hinna se Lake Mac Kenzie innan vi skulle ta baten tillbaka till fastlandet vid klockan 14. Det var manga bilar som fastnade i sanden pa vagen och vi fick nog alla lite smapanik nar varan konvojj fick mote av nagra bilar pa en vidrigt smal vag. Men till slut kom vi fram till sjon som har rankats vara en av de 10 vackraste i varlden. Tyvarr han vi vara dar alldeles for kort stund, men det var helt klart bland de mest njutningsbara minuterna i mitt liv. sa jaavla vackert!
kaos pa sandvagen
Lake mac Kenzie
Lake Mac Kenzie
Lake Mac kenzie
Martine och Bjorg
Leva livet!

Ja battre grupp kunde vi inte ha haft. Bade jag och Elli blev totalt norsk-skadade efter Fraser och snackade norska med varandra i dagar efterat.
Ord som kommer folja med oss gallande den har resan ar: Elli the dingogirl!, Clitt Chris, Big Max, Max & the skanky scandinavians mfl. haha..
Omma rumpor,skavsar, och sandiga fotter MEN otroligt vacker natur, oforglomliga stunder med nya vanner, hisnande jeepturer och klarblatt vatten.
och INGA ORMAR!!!! sag inte en javel. yeees

Tillbaka pa beaches i Hervey Bay sa vi hejda till norsk-Anders som reste vidare till Byron Bay. han blev varan favvo med sitt snack om gele'hallon och svenska uttryck som "schysst" och herreguuud". riktigt skoj kille!

Pa busshallplatsen ner till Rainbow beach motte vi vara lillebrorsor fran Whitsunday igen, Putte och Mini! sa nu har vi bott med dom i Rainbow i 3 dagar. de klagar over att jag suttit vid datan i 4 timmar och gjort av med typ 20 dollar, men ni ar fan spelberoende killar!!
putte och jag. harj i Rainbow beach!

Och sist men inte minst.
R.I.P Lucky sandals .vi har haft mycket kul tillsammans pa denna resa, och Elli har mobbat er till dods. Men efter misshandeln pa Fraser island bestamde jag mig for att lamna kvar er pa Beaches i Hervey bay. Tack for den har tiden.
Lucky Sandals
haha


Hoppas att allt ar bra med er darhemma. Saknar er otroligt mycket sahar i juletid!
Love /Sandra

Kommentarer
Postat av: Elli

Lucky Sandals kommer alltid att vandra med oss, vart vi an ma ga! Sikkligt saknade ;)

2009-12-21 @ 09:27:41
Postat av: error

mysigt värre ni verkar ha det och gud vad fina bilder på vattnet, man är ju inte något avunsjuk som sagt... nu ska jag ut i kylan mot Tuna och handla de sista julklapparna:) ha det fint och njut till max! puss sis.

2009-12-21 @ 16:07:54
Postat av: ingela

haha trodde inte att sandalerna hängde med än =)

2009-12-23 @ 23:27:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0